Πλειστηριασμοί: Στο «σφυρί» 1.000 ακίνητα κάθε μήνα!

Print Friendly, PDF & Email

«Πρεμιέρα» στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς απο αύριο 29/11 στην Αθήνα καθώς θα διεξαχθούν δυο πλειστηριασμοί ακινήτων, μετά την ληξη της αποχής του συλλόγου των συμβολαιογράφων. Την εκκίνηση των πλειστηριασμών αναμένουν περισσότερο οι δανειστές, αλλα και όλοι όσοι ξένοι επενδυτές έχουν τοποθετήσει κεφάλαια στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές.

Από την τελική εφαρμογή των διαδικασιών θα κριθούν πολλά καθώς οι ξένοι είναι δυσαρεστημένοι απο τα επεισόδια κατά τους πλειστηριασμούς τα οποία υποκινούνται κυρίως απο στρατηγικά κακοπληρωτές. Όπως ήδη έχει γράψει το Politik.gr, στα πρώτα ακίνητα που δοθούν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς περιλαμβάνονται ξενοδοχεία αλλά και εξοχικές κατοικίες των οποίων τα δάνεια είναι μη εξυπηρετούμενα εδω και χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου του Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης Χ. Μπιλίση, οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης θα απέχουν. Στην άρση της αποχής τους, όμως θα προχωρήσουν κι άλλοι σύλλλογοι της επαρχίας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των ελληνικών τραπεζών εντός του Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν 40 πλειστηριασμοί ακινήτων εντός του Δεκεμβρίου, ενω για τον Ιανουάριο έχουν προγραμματιστεί περί τους 500.

Ο στόχος των ελληνικών τραπεζών είναι να εκποιούνται 1000 ακίνητα κάθε μήνα από τον Μάρτιο του 2018 – και απο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το σχέδιο είναι να εκποιούνται περί τα 2000 ακίνητα. Η πώληση 1000 και 2000 ακινήτων κάθε μήνα αναμένεται να προκαλέσει πιέσεις και πτώση στις τιμές των ακινήτων καθώς η αγορά και η ολοένα αυξανόμενη προσφορά των σπιτιών θα δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή