Ποινή πενταετούς φυλάκισης σε 19χρονη που είχε καταδικαστεί σε θάνατο!

Print Friendly, PDF & Email

Πολύ.. φτηνά την γλύτωσε τελικά μία έφηβη, η οποία αντί να εκτελεστεί με θανατική ποινή, τελικά της επιβλήθηκε ποινή 5 ετών. Συγκεκριμένα δικαστήριο του Σουδάν ανέτρεψε την θανατική καταδίκη της κοπέλας, η οποία είχε κατηγορηθεί ότι σκότωσε τον σύζυγό της όταν εκείνος προσπάθησε να την βιάσει.

Η Νούρα Χουσέιν, 19 ετών σήμερα, υποστήριζε ότι ο πατέρας της την ανάγκασε να παντρευτεί έναν εξάδελφό της όταν ήταν 16 ετών. Τον περασμένο Μάιο, θρησκευτικό δικαστήριο την καταδίκασε σε θάνατο δια απαγχονισμού κρίνοντάς την ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης.

Η καταδίκη της προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στο Σουδάν αλλά και στο εξωτερικό. Ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιωμάτα κάλεσαν τον πρόεδρο Ομάρ αλ Μπασίρ να της δώσει χάρη, επισημαίνοντας ότι υποχρεώθηκε να παντρευτεί ούσα ακόμη ανήλικη και ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα. Ο δικηγόρος της, Αλ Φάτεχ Χουσέιν, άσκησε έφεση και το δικαστήριο σήμερα την καταδίκασε σε φυλάκιση 5 ετών και πρόστιμο ύψους 375 λιρών Σουδάν (περίπου 20 δολάρια).

Η νεαρή κοπέλα υποστήριζε ότι μολονότι την αρραβώνιασαν πριν από τρία χρόνια, εκείνη αρνήθηκε να δεχτεί τον γάμο και κρυβόταν όλο αυτό το διάστημα στο σπίτι ενός συγγενή. Επέστρεψε στην οικογένειά της στο Χαρτούμ τον Απρίλιο του 2017, αφού ο πατέρας της την διαβεβαίωσε ότι ο γάμος είχε ακυρωθεί. Διαπίστωσε όμως ότι την κορόιδεψαν καθώς, όταν έφτασε εκεί, οι προετοιμασίες για την τελετή του γάμου ήταν ήδη σε εξέλιξη.

Σύμφωνα πάντα με την 19χρονη, έξι ημέρες μετά τον γάμο, ο ξάδελφός της την βίασε με τη βοήθεια τριών συγγενών του. Την επόμενη ημέρα, όταν προσπάθησε να την βιάσει ξανά, τον μαχαίρωσε και τον σκότωσε.

Στο Σουδάν η νομοθεσία επιτρέπει τους γάμους από την ηλικία των 10 ετών.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή