Αναστασιάδης: ”Σκέφτομαι την προσφυγή για να αποζημιωθούν οι συνεργάτες μου”

Print Friendly, PDF & Email

Για το ατύχημα με το αυτοκίνητό του αλλά και για την σκέψη του να καταφύγει σε προσφυγή για την αποζημίωση των συνεργατών του και τα υπολειπόμενα χρήματα του συμβολαίου του από την ΕΠΟ μίλησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός:

Για την υγεία του μετά το ατύχημα:

«Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά. Τι να πω τώρα. Με τα λόγια δεν  μπορείς να εκφράσεις τι έγινε. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε πλήρως. Και ήταν και 4Χ4, φανταστείτε. Είχαμε την Παναγιά μαζί μας. Εγώ τρέχω γενικά αλλά χθες παραδόξως δεν έτρεχα. Ήταν μια πρασινάδα εκεί στις στροφές, χτύπησα στο πρώτο δέντρο και μας πήρε στην αγκαλιά της η Παναγιά. Δεν  θα μας έψαχνε κανείς να μας βρει αν παθαίναμε κάτι. Δεν  πρόλαβα ούτε να φρενάρω. Είναι μεγάλο θαύμα.

Για το αν βγήκαν μόνοι τους από το αμάξι:

«Εγώ βγήκα πρώτος. Από την πλευρά του Απόστολου δεν μπορούσε να βγει άνθρωπος. Ευχαριστώ την  Παναγιά από καρδιάς. Πέσαμε ανάποδα. Οι ρόδες ήταν πάνω κι εμείς από κάτω. Πολλοί δεν πιστεύουν αλλά θα το πω. Εγώ πήγαινα δύο δοχεία λάδι σε ένα μοναστήρι της Αρναίας. Είχαμε πρόβλημα στις στροφές με τον Απόστολο και τα κρατούσε με προσοχή. Κοντέψαμε να σκοτωθούμε και τα λάδια βγήκαν σώα και αβλαβή. Σε ευχαριστώ για τα λάδια μου είπε η ηγουμένη. Δόξα τω Θεώ. Ο Απόστολος πόνεσε λίγο, πήγε προληπτικά στο νοσοκομείο γιατί έχει κάτι πόνους στον αυχένα».

Για τα μηνύματα στήριξης και την επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη:

«Πρέπει να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για τα μηνύματα και τις κλήσεις, ήταν πάρα πολλά. Με πήρε ο μεγαλομέτοχος, ο Ιβάν Σαββίδης, να δει πως είμαι, κλπ. Αυτό μας έχει μείνει από την πορεία μας. Έχουμε μια επικοινωνία. Με πήρε δώδεκα το βράδυ, ήταν και στη Ρωσία, που με βρήκε άραγε».

Για το τι ακολούθησε από το ματς με την Αρμενία:

«Δεν ξαναμίλησα από τότε. Περίμενα να μιλήσει ο χρόνος, γιατί φάγαμε μεγάλη ταλαιπωρία. Λυπήθηκα περισσότερο για τον Γιαννακόπουλο και τον Μπασινά, δύο παιδιά του 2004,, την κατακραυγή και όσα αναληθή ακούστηκαν, γιατί δεν ήταν αλήθεια. Ήταν άσχημα πράγματα. Δεν παίρνω αυτό το ρίσκο μου είπε. Και χάσαμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία».

Για το «διαζύγιο« του με την Εθνική και το ενδεχόμενο προσφυγής:

«Μου στάλθηκε ένα εξώδικο. Αυτό που ήθελα ήταν να εκπληρωθούν ο Γιαννακόπουλος και ο Τερζής. Φεύγοντας εγώ δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν τίποτα. Ήταν 10 χιλιάρικα όλα μαζί τα λεφτά στο συμβόλαιο. Σκέφτομαι να κάνω προσφυγή γιατί ήταν πολύ άδικο. Δεν μας απάντησαν και μας άφησαν στο πουθενά. Ούτε καλημέρα δεν μας έλεγαν. Ο Γραμμένος μου είπε θέλω την  παραίτηση σου και τίποτα άλλο. Βέβαια γινόταν χαμός και στα ΜΜΕ, γιατί δεν βάζαμε τον έναν, γιατί είχαμε τον άλλον».

Για την κριτική που δέχθηκε και την επαφή του με τον Βαγγέλη Γραμμένο:

«Πολλή σκληρή η κριτική. Εγώ έστειλα καλή επιτυχία στα παιδιά για σήμερα. Εγώ χαίρομαι περισσότερο όταν κερδίζουν γιατί δικαιώνουν εμένα. Μου έστειλε ένα παιδί από την ομάδα μήνυμα μετά τη Βοσνία. Μου είπε ότι εμείς γνωρίζουμε τι θες να κάνεις την Εθνική ομάδα, πόσο μας αγαπάς και πόσο θες να μας βοηθήσεις. Αν τα κάνει όλα αυτά ένας Έλληνας είναι ανάγκη.

Με φώναξε ο Γραμμένος μετά από ένα μήνα. Ο Μπασινάς πήγαινε τεχνικός διευθυντής για ένα μήνα, και τον αγνόησαν πλήρως, δεν του μιλούσε κανείς. Ήμασταν στο απυρόβλητο. Δεν υπήρχε ούτε ναι, ούτε όχι, ούτε τίποτα. Με φώναξε και μου λέει πρέπει να παραιτηθείς γιατί δεν σε θέλουν οι παίκτες. Ποιοι είναι αυτοί του λέω. Εγώ δεν καταφέρθηκα εναντίον κανενός. Το μόνο που είπα ήταν για τον Παπασταθόπουλο ήταν ότι όποιος δεν πιστεύει να μην βρίσκεται εδώ. Εγώ λέω ότι η ομάδα θα πάει στα τελικά. Του είπα δώσε μου την ευκαιρία πάω στην Φινλανδία σε έναν μήνα και μετά θα παραιτηθώ για να διευκολυνθεί και η ομοσπονδία. Αν χάσουμε θα γυρνούσα με τα πόδια. Και τώρα αυτός ο προπονητής κάνει ανανέωση, λες και δεν κάναμε εμείς.

Ο κόσμος μου λέει ότι δικαιώθηκα πάλι και δεν με άφησαν να το κάνω. Εγώ λέω ότι έτσι ήθελε ο Θεός να γίνει. Εμείς δεν βρίζουμε, δεν καταφέρομαι κανενός, θέλω να πάνε πολύ καλά τα παιδιά.

Για το αν υπήρχε πρόβλημα στα αποδυτήρια:

«Το πρόβλημα ήταν δεδομένο. Έπρεπε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Και το 2004, πριν από την Φινλανδία θυμάμαι ένα παιχνίδι με τον Ρεχάγκελ. Έδιωξε πέντε παίκτες πρωτοκλασάτους που έπαιζαν σε τοπ ομάδες. Αλλά ο Γκαγκάτσης του είπε προχώρα. Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν. Εγώ είπα ότι ήθελα να πάμε την ομάδα στα τελικά. Εκείνοι είχαν θεωρήσει ότι επειδή χάσαμε από την Αρμενία ήταν όλα τελειωμένα. Μάλλον δεν ήθελαν να πάμε στα τελικά. Ή μάλλον δεν προσπάθησαν να πάμε στα τελικά.

Πιστεύω ότι υπάρχει ποιότητα και είμαστε καλύτεροι από την Αρμενία. Το θέμα είναι να υπάρχει η αγάπη και η πίστη, σε όλες τις εθνικές ομάδες. Το θέμα είναι αυτός που θα πάρει τις αποφάσεις ή θα πεθάνει μόνος του ή θα τον στηρίξουν όλοι οι γύρω του και θα πάρει τα εύσημα

Ήταν μια κατάσταση που έπρεπε να αλλάξει. Τίποτα το σοβαρό, ήταν υπόθεση μιας ώρας. Τελείωσε το πρωτάθλημα στις 5 του Μάη και έπαιζαν στις 8 Ιουνίου. Τους φέρναμε από τα μπάνια, τους κάναμε προετοιμασία. Ήταν πολύ δύσκολο να πω έλα εσύ και να ξεφτιλίσω ανθρώπους και οικογένειες. Δεν μπορούσα να το κάνω. Τίποτα στην προκειμένη περίπτωση. Ήταν όλοι σε διακοπές.

Το συζητήσαμε όλοι μαζί, είχαμε την δυνατότητα αφού είχαμε την ολομέλεια των διεθνών μαζί μας, είχαμε τους πολλούς μαζί μας».

Για τα λάθη που έκανε εκείνος:

«Έγιναν λάθη σίγουρα. Αλλά είσαι εκεί για να τα διορθώσεις. Τον Αναστασιάδη να τον διώξουν με το πρώτο λάθος. Δεν  του δίνεις ένα μήνα ακόμα και πας να πάρεις έναν προπονητή και του λες περίμενε εδώ και του δίνεις τρία χρόνια. Πρέπει να το δει ο κόσμος αυτό. Έχουμε να κάνουμε με μια κοινωνία που σκοτώνει ή επευφημεί. Τώρα επευφημούν όλοι και μακάρι να το κάνουν  και σήμερα. Είμαι ο πρώτος που θα πει συγχαρητήρια. Τα παιδιά το γνωρίζουν.

Πήγα και είδα τα δύο παιδιά που τα κάλεσε ο άλλος. Μίλησα και με τον Βρουσάι, της Βίλεμ. Εγώ τα είδα τα παιδιά, είχαμε στο πρόγραμμα να κάνουμε πράγματα που τώρα είναι μισά. Και μεις δουλέψαμε σε αυτή την κατεύθυνση. Να μπορέσει να πάρει η Εθνική πράγματα στο μέλλον.

Δεν είναι θέμα ποιότητας, προς θεού. Ούτε κατά Σωκράτη ούτε κατά Μανωλά. Αυτοί είπαν ότι δεν με ήθελαν. Εγώ είπα ότι δεν έπρεπε να είναι εδώ όποιος δεν το πίστευε. Το είπα για όλους. Κανείς δεν μπορεί να μου προσάψει κάτι τέτοιο.

Για το αν υπάρχει πίεση των μάνατζερ στις κλήσεις:

«Τις κλήσεις τις κάνουν οι προπονητές, δεν το γνωρίζω αυτό. Πρέπει να βασιστείς σε έναν κορμό μέχρι να μάθεις τι γίνεται. Στον ΠΑΟΚ πχ δεν μπορώ να διώξω των Βιεϊρίνια και να βάλω τον Πετρωτό. Δεν μπορείς να πάρεις τσεκούρι και να κόβεις κεφάλια στα αποδυτήρια. Εγώ είπα ότι όποιος θέλει να πάει με το σκεπτικό μου. Ο άλλος το κάνει έτσι ο άλλος αλλιώς, λέει καμία συζήτηση εγώ αποφασίζω.

Κάποιος πρέπει να θυσιαστεί. Το θέμα δεν είναι τι έκανε ο Ανστασιάδης. Εύχομαι ο δρόμος της Εθνικής να είναι ο ίδιος με τον ΠΑΟΚ. Όλοι έλεγαν ότι ο Αναστασιάδης είναι βαλτός του ΠΑΟΚ. Δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι ΠΑΟΚτζής. Υπάρχει οπαδοποίηση στην Ελλάδα. Δεν είναι εύκολο ένας Έλληνας να δουλέψει σε τέτοιες καταστάσεις».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή