Στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων καταλήγει το ΟΑΚΑ

Print Friendly, PDF & Email

Η Κυβέρνηση συστήνει ομάδα εργασίας που θ’ αναλάβει να διεκπεραιώσει τις τεχνικές διαδικασίες για τη μεταβίβαση του ΟΑΚΑ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Κατόπιν, μάλιστα, επίσημης έγγραφης τοποθέτησης του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Το γεγονός αποκάλυψε η εφημερίδα Sportime…

Συντονίστρια θα είναι η γενική γραμματέας του Υπουργείου, Έλενα Παπαδοπούλου, η οποία ως τις 12 Ιουνίου θα ορίσει το χρονοδιάγραμμα που θα μετατραπεί το ΟΑΚΑ από οργανισμός του Δημοσίου σε ανώνυμη εταιρεία! Με σκοπό να μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο και ν’ αξιοποιηθεί. Η είσοδος Γιαννακόπουλου στον Ερασιτέχνη προφανώς γίνεται και για τον έλεγχο του γηπεδικού ζητήματος, όπως τονίστηκε, στον βαθμό που πέφτει λόγος στον Αθλητικό Όμιλο.

Αν μπει στο Υπερταμείο το ΟΑΚΑ, θα πρέπει να γίνει διεθνής διαγωνισμός μια κι έτσι πωλούνται όλα τα assets του Δημοσίου. Στη συνέχεια το Athens Alive θα πρέπει να μιλήσει με την Τρόικα. Η μεταβίβαση από το Δημόσιο σημαίνει όχι στην αλλαγή συντελεστή δόμησης, προαπαιτούμενο από την κοινοπραξία για να συνεχίσει το πρότζεκτ (συγκεκριμένα από 0,4 τουλάχιστον σε 0,6). Τα περιουσιακά στοιχεία μεταβιβάζονται με το παρόν νομικό καθεστώς τους. Μετά μέτοχος της εταιρείας που θα συσταθεί είναι το Υπερταμείο και θα πρέπει αυτό να αιτηθεί αλλαγή του νομικού καθεστώτος και στη συνέχεια να προκηρυχθεί διαγωνισμός. Με την πιθανότητα να γίνει του… Ελληνικού να είναι σοβαρή!

Είναι απορίας άξιο πως γίνεται, στο ίδιο σημείο χρονικά, τη στιγμή που πριν λίγες εβδομάδες υπήρξε συνάντηση Γιαννακόπουλου-Τσίπρα κι επίκειται ραντεβού Πολιτείας-Athens Alive να προκύπτουν ταυτόχρονα μία αποκάλυψη από πλευράς Γιαννακόπουλου και μία κίνηση από πλευράς Κυβέρνησης, οι οποίες ορίζονται σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Όπως αναλύθηκε η μεταβίβαση του ΟΑΚΑ στο Υπερταμείο μόνο θετικό βήμα δεν είναι για την κοινοπραξία, της οποίας το πλάνο ξεμακραίνει. Καθυστερεί κι ελαττώνονται δραματικά οι πιθανότητες αλλαγής του ΣΔ, τη στιγμή που πλέον είναι μονόδρομος ο διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων κάτι που δεν εξασφαλίσει τη Redstone και καμία εταιρεία μέλος του fund ότι θ’ αναλάβουν σίγουρα το έργο, όταν κι αν αυτό νομοθετηθεί.

Πηγή: sportime.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή