Συνέλαβαν άνεργο Βολιώτη γιατί έκλεψε γάλα για το παιδί του

Print Friendly, PDF & Email

Αίσθηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία, παραμονές Πρωτοχρονιάς η είδηση της σύλληψης εντός 24χρονου νεαρού πατέρα, ο οποίος έκλεψε δύο συσκευασίες βρεφικού γάλακτος από τα ράφια γνωστού σούπερ μάρκετ του Βόλου. Τον 24χρονο νεαρό πατέρα, συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου με την κατηγορία της κλοπής μετά από καταγγελία των υπευθύνων της αλυσίδας και την μήνυση που υπέβαλαν κατά του νεαρού, ο οποίος εντοπίστηκε και τελικά συνελήφθη.

Το αδίκημα της κλοπής, όπως είναι γνωστό τιμωρείται από το νόμο, για αυτό και ενδεχομένως να μην αποτελούσε είδηση η σύλληψη του 24χρονου πατέρα, αν δεν παρεμβάλλονταν το γεγονός ότι το αδίκημα αφορούσε σε δύο συσκευασίες βρεφικού γάλακτος αξίας μόλις 40 ευρώ, που προφανώς χρειάζονταν ο νεαρός πατέρας για να ταΐσει το παιδί του.

Το γεγονός από μόνο του είναι συγκλονιστικό, παρά το γεγονός ότι αστυνομικές πηγές περιγράφοντας το προφίλ του δράστη που είναι άνεργος, σημειώνουν πως πρόκειται για άτομο το οποίο δεν αντιμετωπίζει παρόμοιες κατηγορίες πρώτη φορά αλλά κατ’ εξακολούθηση, καθώς φέρεται να είναι εθισμένος στις κλοπές.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως οι παραπάνω επισημάνσεις, δεν αναιρούν τον αντίκτυπο του προαναφερθέντος συμβάντος ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που συνελήφθη πριν από λίγες μέρες μετά από κλοπή παιδικού παιχνιδιού σε γνωστό πολυκατάστημα.

Ο 24χρονος και σε εκείνη την περίπτωση, προσπάθησε να φύγει από το πολυκατάστημα χωρίς να πληρώσει, έγινε όμως αντιληπτός από τους υπεύθυνους που ειδοποίησαν αστυνομικούς της Ασφάλειας και συνελήφθη πριν απομακρυνθεί. Όπως ισχυρίστηκε τότε, κατέφυγε στην κλοπή επειδή δεν είχε χρήματα για να αγοράσει χριστουγεννιάτικο δώρο στο παιδί του! Ωστόσο, δεν απέφυγε τη δίωξη που του άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, ενώ το κλεμμένο παιχνίδι αποδόθηκε στους υπεύθυνους του πολυκαταστήματος.

Το Σάββατο, ο 24χρονος μετέβη σε σούπερ μάρκετ του Βόλου και αφαίρεσε δύο συσκευασίες βρεφικού γάλακτος συνολικής αξίας 40 ευρώ. Οι υπεύθυνοι της αλυσίδας κατήγγειλαν το γεγονός και υπέβαλαν μήνυση κατά του 24χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε και τελικά συνελήφθη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κλοπές σε σούπερ μάρκετ αλλά και πολυκαταστήματα τα τελευταία χρόνια είναι σε έξαρση. «Αν δούμε κάποιον να κλέβει του αφαιρούμε το προϊόν και τον αφήνουμε να φύγει», λέει υπεύθυνη άλλου καταστήματος. Πλέον οι υπεύθυνοι επιθυμούν τα θέματα αυτά να λύνονται χωρίς την παρέμβαση της Αστυνομίας, όταν πρόκειται για ένα τρόφιμο» υπογράμμιζε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στέλεχος γνωστής αλυσίδας στο Βόλο.

Στην προκειμένη ωστόσο περίπτωση δεν έγινε αυτό. Υποβλήθηκε μήνυση και ο δράστης συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι οι μικροκλοπές διώκονται κατ’ έγκληση και όχι αυτεπάγγελτα. Σύμφωνα ωστόσο με το άρθρο 377 του ποινικού κώδικα αν η πράξη της κλοπής του τροφίμου τελέστηκε από ανάγκη για άμεση κατανάλωση, τότε το δικαστήριο μπορεί να την κρίνει ατιμώρητη.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή