Συνελήφθη ο ιδρυτής της Wikileaks από τη βρετανική αστυνομία

Print Friendly, PDF & Email

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ, του ιδρυτή της Wikileaks, καθώς συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία στο Λονδίνο μετά την απόφαση του Ισημερινού να άρει το καθεστώς ασυλίας του.

Στην ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας αναφέρεται ότι «Ο Τζούλιαν Ασάνζ, 47 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου, από αστυνομικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στην Πρεσβεία του Ισημερινού».

Δείτε τη στιγμή που ο Ασάνζ οδηγείται έξω από την πρεσβεία του Ισημερινού:

Όπως διευκρίνισε, «εκλήθη στο εσωτερικό της πρεσβείας από τον πρεσβευτή, αφού η κυβέρνηση του Ισημερινού αφαίρεσε το άσυλο» που είχε χορηγήσει στον Τζούλιαν Ασάνζ.

Η αφαίρεση του ασύλου έγινε λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων των διεθνών συμβάσεων από τον Τζούλιαν, διευκρίνισε ο πρόεδρος της χώρας Λενίν Μορένο.

Ο Τζούλιανείχε βρει άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού από το 2012, για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για βιασμό, αλλά και τις ΗΠΑ, όπου του έχει ασκηθεί δίωξη για δημοσιοποίηση απόρρητων κυβερνητικών εγγράφων.

Σε μια πρώτη αντίδραση το Wikileaks κατηγόρησε τoν Ισημερινό για «παράνομο» τερματισμό του πολιτικού ασύλου του Τζούλιαν.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή