Τετράχρονο κορίτσι στέλνει γράμμα στη NASA και… παίρνει απάντηση

Print Friendly, PDF & Email

Ένα μικρό κορίτσι είχε κάτι να ρωτήσει τη NASA και πήρε την πιο γλυκιά απάντηση από έναν επιστήμονα της υπηρεσίας.

Ο Cyrus Farivar και η τετράχρονη κόρη του αγαπούν ιδιαίτερα το Διάστημα και ειδικότερα τον φυσικό δορυφόρο του Δία, την Ευρώπη, στην οποία θα στείλει σύντομα μια κάψουλα (Clipper) η NASA για να τραβήξει φωτογραφίες.

Η μικρή έδειξε λοιπόν πόσο μαγεμένη είναι με ένα σύντομο μήνυμα προς έναν επιστήμονα της NASA: «Αγαπητέ Dr David Williams», του γράφει, «διάβαζα για την Ευρώπη σήμερα με τον μπαμπά μου. Έχουμε μια ερώτηση για σας: πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το Europa Clipper να τραβήξει ωραίες φωτογραφίες από το αγαπημένο μου παγωμένο φεγγάρι;».

Κι ενώ θα περίμενε κανείς πως η μικρή δεν θα έπαιρνε απάντηση, συνέβη το ακριβώς αντίθετο! Ο Dr Williams απάντησε με μια δισέλιδη και ιδιόχειρη επιστολή: «Σε ευχαριστώ που μου έγραψες. Σου στέλνω μια φωτογραφία με το Europa Clipper και την Ευρώπη στον φόντο και τον Δία πιο πίσω. Αυτό έγινε από έναν καλλιτέχνη, αλλά και το πραγματικό θα μοιάζει κάπως έτσι».

Κατόπιν της εξηγεί μερικά απλά πράγματα για τον παγωμένο δορυφόρο, κάτι που τον κάνει «ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αντικείμενα στο ηλιακό μας σύστημα», της περιγράφει πώς επηρεάζεται η τροχιά του από τον Δία και της δίνει αρκετές ακόμα πληροφορίες για την επιφάνεια και τη θερμοκρασία της Ευρώπης.

Απαντώντας στην ερώτησή της, γράφει: «Το Europa Clipper είναι ακόμα σε στάδιο προετοιμασίας, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά ακόμα, αν όμως παρακολουθείς την πρόοδό του online, θα ξέρεις πώς πάνε τα πράγματα. Ελπίζω να σε βοήθησα, σε ευχαριστώ που μου έγραψες». Και κλείνει την επιστολή του ως «ο φίλος σου, Dave»!

Ο μπαμπάς είπε πως η μικρή κατασυγκινήθηκε από την απάντηση της NASA και υποσχέθηκε πως θα παρακολουθεί την προετοιμασία της αποστολής…

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή