Στα άκρα οδεύουν οι σχέσεις της ΑΕΚ με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας. Η ΠΑΕ ΑΕΚ και η Δικέφαλος 1924 κατήγγειλαν το Δήμο για παράνομες εργασίες εντός του Αλσους και με έγγραφό τους προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζητούν να εκδοθεί άμεσα άδεια κατεδάφισης για την αυθαίρετη εγκατάσταση του δήμου.
Τόσο ο δήμαρχος, Αρης Βασιλόπουλος, όσο και ο αντιδήμαρχος κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας.
Αναλυτικά η θέση της ΑΕΚ:
-Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας έχει κληθεί να συνδράμει στην κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών μέσα στο Αλσος με τα υπ’ αριθ. 29174/1825/26-4-2018 και 34691/2138/10-05-2018 έγγραφα του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος/Χωροταξίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
-Οι κατασκευές αυτές περιγράφονται στην υπ αριθμ 6395/1415/95/20-03-1995 αμετάκλητη έκθεση αυτοψίας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχίας Αθηνών.
-Η συγκεκριμένη έκταση έχει κηρυχθεί αναδασωτέα δυνάμει της απόφασης αρ. 2423/20-10-2013 του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Επί των ως άνω εγγράφων ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας ζήτησε δια του Δημάρχου να του χορηγηθεί παράταση ενός έτους στην κατεδάφιση του γκαράζ απορριμματοφόρων και να απέχει η αρμόδια διεύθυνση για όσο χρόνο διαρκεί η παράταση από κάθε διαδικασία και ενέργεια κατεδάφισης
Η Δικέφαλος 1924 και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ χαρακτηρίζουν αυτό το αίτημα ουσιαστικά αβάσιμο και προεχόντως μη νόμιμο.
-Ουσιαστικά αβάσιμο διότι η στάθμευση των απορριμματοφόρων μέσα στο Αλσος στις αυθαίρετες εγκαταστάσεις δεν συνδέεται με τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αφού τα απορριμματοφόρα δύναται να περισυλλέγουν τα απορρίμματα σταθμεύοντας οπουδήποτε αλλού.
-Προεχόντως μη νόμιμο διότι στην ουσία ζητάει τη συναίνεση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για την παράταση της διατήρησης μιας παράνομης, αυθαιρέτως δημιουργηθείσας από τον ίδιο τον Δήμο κατάστασης η οποία από τριετίας έχει κριθεί αμετακλήτως κατεδαφιστέα με απόφαση του ΣτΕ.
-Τυχόν διατήρηση των αναφερομένων εγκαταστάσεων εγκυμονεί καθημερινά πλείστους κινδύνους και για το Αλσος αλλά και για τους Δημοτικούς Υπαλλήλους που είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε αυθαίρετες και παρανόμως ηλεκτροδοτούμενες και υδροδοτούμενες εγκαταστάσεις.
-Επίσης τυχόν παράταση της παράνομης εγκατάστασης του Δήμου θέτει ευθέως και ζήτημα μη συμμόρφωσης προς το περιεχόμενο της 4480/2015 απόφασης του ΣτΕ. Και το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει ότι η συμμόρφωση της Διοίκησης προς δικαστικές αποφάσεις δεν δύναται να καθυστερήσει για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών.
Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News