Τουρκία: Έξι πρώην ποδοσφαιριστές διώκονται για συμμετοχή στο πραξικόπημα

Print Friendly, PDF & Email

Τον κίνδυνο να καταδικαστούν από το τουρκικό κράτος αντιμετωπίζουν έξι πρώην ποδοσφαιριστές της γειτονικής χώρας που διώκονται με κατηγορίες που σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Οι ποδοσφαιριστές απειλούνται ακόμη με κάθειρξη 15 ετών σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Επί της ουσίας πρόκειται για τους Μπεκίρ Ιρτεγκούν, Ζαφέρ Μπιριόλ, Ομέρ Τζάτκιτς, Ουγκούρ Μποράλ, Ερσίν Γκιρελέρ και Ισμαήλ Σενγκίλ.

Δύο έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση
Οι πρώην παίκτες ορισμένοι εκ των οποίων έχουν φορέσει και τη φανέλα με το εθνόσημο, διώκονται με βάση την έρευνα που στόχευε το «ποδοσφαιρικό παρακλάδι» της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ως βασικός υποκινητής του πραξικοπήματος. Δύο από αυτούς οι Τζάτκιτς και Μπιριόλ έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, ενώ η δίκη τους αναμένεται να ξεκινήσει «εντός των επόμενων ημερών».

Να σημειωθεί ότι οι διώξεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις περίπου 50.000 που έχουν ασκηθεί μέχρι σήμερα σε ανθρώπους που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων που ξεκίνησαν οι τουρκικές αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, την ώρα που περισσότεροι από 140.000 έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις υπηρεσίες τους.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή