Αρχική SocceroPolis Life Τρία ελληνικά νησιά στα πέντε κορυφαία της Ευρώπης

Τρία ελληνικά νησιά στα πέντε κορυφαία της Ευρώπης

Print Friendly, PDF & Email

Μύκονο, Πάρο και Κρήτη στο «Top 5 νησιών της Ευρώπης», ψήφισαν οι αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού «Conde Nast Traveller».

Τρία ελληνικά νησιά, η Μυκόνος, η Πάρος και η Κρήτη, ψηφίστηκαν από τους αναγνώστες της αμερικανικής έκδοσης του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού «Conde Nast Traveller» ανάμεσα στα «Κορυφαία 5 νησιά της Ευρώπης».

Η Ελλάδα κατατάχθηκε επίσης στην 7η θέση της κατηγορίας «Κορυφαίες 20 χώρες» (Top  20  Countries), όπου υποψήφιες ήταν συνολικά 193 χώρες.

Στην κατηγορία «Κορυφαία 5 νησιά της Ευρώπης» (Top 5 in Europe) η Μύκονος κατέλαβε την 3η θέση, η Πάρος την 4η και η Κρήτη την 5η θέση.

Όπως σημειώνουν οι συντάκτες του περιοδικού, η Μύκονος «δεν εγκαταλείπει ποτέ την παγκόσμια φήμη της ως νησί της ξέφρενης διασκέδασης, ωστόσο, σταδιακά προσελκύει ολοένα και περισσότερους “υποψιασμένους” και “ποιοτικούς” επισκέπτες».

Για την Πάρο υπογραμμίζουν πως είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά νησιά των Κυκλάδων, από το οποίο, ωστόσο, «δεν λείπουν οι πανέμορφες παραλίες, τα ολόλευκα γραφικά χωριά και τα υπέροχα θαλάσσια σπήλαια».

Για την Κρήτη επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι είναι «το μεγαλύτερο ελληνικό νησί και ένα από τα πλέον προβεβλημένα, με αψεγάδιαστο πολιτισμό, μοναδικά τοπία, εξαιρετική γαστρονομική παράδοση και σπάνια μυθολογική ιστορία».

Αυτά είνα τα 5 κορυφαία νησιά της Ευρώπης.

Κρήτη

Πάρος

Μύκονος

Μπόρνχολμ / Δανία

Χβαρ / Κροατία

Πηγή: insider

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή