Χατζησαρόγλου: «Εχει συμφωνηθεί ο Περέιρα να παραμείνει ακόμη μία χρονιά»

Print Friendly, PDF & Email

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Fair Play FM 96.1» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διαιτησία, στους ορισμούς αλλοδαπών ρέφερι, στο έργο του Γραμμένου και στην επιτροπεία της UEFA.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Νομίζω ότι πολλά βήματα που θα έπρεπε να γίνουν, έχουν γίνει. Τα σημαντικότερα βήματα αφορούν την διαιτησία και την δικαιοσύνη. Όσο αναφορά την διαιτησία δεν θα πούμε τίποτα διότι το έχει αναλάβει η ΟΥΕΦΑ, είναι ένα καθαρά δικό τους κομμάτι και έχουν την ευθύνη. Όσο αναφορά την δικαιοσύνη έχουν διορθωθεί πολλά πράγματα όσο αναφορά το πρωτοβάθμιο, το δευτεροβάθμιο αλλά και αυτά που μπορεί να κάνει το διαιτητικό δικαστήριο, για να διορθωθούν οι παθογένειες και ακόμα προσπαθούμε για το καλύτερο. Πλέον ο καθένας μπορεί να διαβάσει την ποινή από την πράξη που κάνει, έχουν απλοποιηθούν οι νόμοι, νομίζω αυτό είναι μεγάλο πράγμα».

Σχετικά με τις υψηλές απαιτήσεις που είχαν όλοι από την διοίκηση Γραμμένου: «Ο πρόεδρος για μένα προσωπικά είναι ανώτερος των προσδοκιών. Έχει δουλέψει πολύ περισσότερο από αυτό που θα ήθελα από έναν πρόεδρο που ανέλαβε τέτοια ευθύνη από μια κατάσταση προσωρινής διοίκησης, διορισμένη από τους φορείς. Καταφέραμε, φτάσαμε σε εκλογές και είχαμε ένα αποτέλεσμα ανώτερο των προσδοκιών. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει ατελείωτες ώρες, έχει κύριο παράγοντα την δικαιοσύνη, είναι αμερόληπτος σε όλα τα θέματα αλλά μπορώ να πω ότι προσπαθεί πάλι για το καλύτερο, δεν καθησυχάζεται καθόλου, θέλει να τελειοποιήσει μία κατάσταση οπού τα προηγούμενα χρόνια δεν θα μπορούσαμε καν να την φανταστούμε. Προχωράμε με πολύ καλό ρυθμό».

Σχετικά με την διαιτησία: «Καταρχάς πρέπει να σεβαστείς την αποδοχή που είχες στο διάστημα των δύο ετών. Δεν υπάρχει λόγος να αθετήσεις την άποψη εκείνη, αν δεν θέλαμε να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο θα έπρεπε να μην το αποδεχτούμε νωρίτερα. Από την στιγμή που το αποδεχτήκαμε πρέπει να έχουμε υπομονή μέχρι να τελειώσει αυτή η διαδικασία της εποπτείας, τι θα μείνει στην Ελλάδα μας για να καταγραφεί στα θετικά».

Σχετικά με την παρουσία του Περέιρα: «Θεωρώ πως ακόμη μία χρονιά θα παραμείνει, αυτό έχει συμφωνηθεί».

Σχετικά με τους ξένους διαιτητές: «Δεν είδα ότι είναι καλύτεροι από τους δικούς μας διαιτητές. Απλά είναι πιο αποκρουστικοί από τους δικούς μας ποδοσφαιριστές, έχουν το χάρισμα και σε αυτό δεν δέχομαι καμία παρατήρηση να μην θέλουν να πάνε στην διαδικασία της κίτρινης κάρτας σε σκληρά μαρκαρίσματα αλλά σε θέματα διαμαρτυρίας και πειθαρχίας πάνε πολύ εύκολα στην επιλογή της κίτρινης κάρτας. Επομένως αυτό που όλοι καταλάβαμε είναι ότι στον ξένο διαιτητή δεν μπορείς να διαμαρτυρηθείς, δεν μπορείς να επηρεάσεις με την συμπεριφορά σου τυχόν αποφάσεις. Αυτή είναι η μόνη διαφορά που έχω δει μεταξύ ξένων και Ελλήνων διαιτητών, ίσως επηρεάζει η γλώσσα, ίσως και η σχέση μεταξύ των παικτών. Άλλο θέμα είναι η πίεση που έχουν οι Έλληνες διαιτητές, μέσω διαγγελμάτων από μέσα, ή φωτογραφίες αλλά οι ξένοι δεν έχουν τέτοια στο μυαλό τους».

Σχετικά με το VAR: «Είναι αστείο, όποιος σκέφτεται ότι η ΕΠΟ δεν θέλει να εγκατασταθεί το VAR στην Ελλάδα. Όλοι θέλαμε να ξεκινήσει από αυτήν την χρονιά, αλλά όλοι ξέρουν το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να τηρηθούν οι διαδικασίες για ένα τέτοιο έργο. Αυτήν την στιγμή δεν έχει προχωρήσει πάρα πολύ ο τρόπος του διαγωνισμού μεταξύ των εταιριών που θα αναλάβουν το έργο. Ο εξοπλισμός είναι πανάκριβος, η τεχνολογία και τα λογισμικά προγράμματα απαιτούν χρόνο, κάτι που θεωρώ λογικό να υπάρχει καθυστέρηση. Νομίζω πως ένα σημαντικό βήμα θα γίνει πριν βγει το 2018, δηλαδή θα έχει αποφασιστεί ποια εταιρία θα αναλάβει το έργο».

Σχετικά με την Εθνική ομάδα: «Νομίζω ότι η συγκεκριμένη στιγμή σαν χρόνος για να μιλήσουμε μετά το χθεσινό, το οποίο μας έχει απελπίσει όλους, επομένως πρέπει να κρατήσουμε ένα μικρό διάστημα για να έχουμε μία ολοκληρωμένη άποψη για να ανατραπεί όλη αυτή η εικόνα και να έχουμε σαν αποτέλεσμα μία Εθνική ομάδα που δεν έχει καμία σχέση με την μέχρι πρότινος ομάδα που βλέπουμε».

Σχετικά με θέμα Σκίμπε: «Δεν μπορώ να απαντήσω σε ενδεχόμενο αποχώρησης».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή