Mπαταγιάννης: «Χθες ψηφίστηκε ομόφωνα η προκήρυξη και σήμερα αποφάσισαν για μπαράζ»

Print Friendly, PDF & Email

Σαφείς αιχμές για το ρόλο συγκεκριμένων ανθρώπων της ΕΠΟ άφησε ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, μετά το ΔΣ του συνεταιρισμού, υπογραμμίζοντας ότι ενώ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ψήφισαν την προκήρυξη της Super League, μία ημέρα μετά άλλαξαν στάση και ψήφισαν υπέρ του μπαράζ για μία θέση στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Πάντως, εκτός από τη Super League, η απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ φέρεται να έχει ενοχλήσει και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μπαταγιάννης:

Για την απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ: «Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δια της Super League καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό του προϋπολογισμού της ΕΠΟ. 10-11 εκατομμύρια, δηλαδή πρώτα εμείς, η Super League ενδιαφερόμαστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να έχει πόρους. Θεωρώ ότι η αντιμετώπιση που έχουμε, σε σχέση με τον εμπαιγμό που δεχθήκαμε, δεν μας αξίζει, δεν μας τιμά και θα την πολεμήσουμε.

Η απόφαση λέει ότι εγκρίνει την προκήρυξη μας και διαφωνεί εκεί. Ξέρετε πάρα πολύ καλά πως διαμορφώθηκε η σημερινή πλειοψηφία στην ΕΠΟ. Ξέρετε, γράφτε το, πείτε το και αφήστε τα περί υπερκείμενης αρχής. Η ΕΠΟ είναι υπερκείμενη αρχή, η Super League είναι Ένωση αλλά για να είσαι υπερκείμενη αρχή δεν πρέπει να είσαι μόνο στα χαρτιά πρέπει να το δείξεις και με τη συμπεριφορά και την πράξη σου. Πρέπει να τιμάς το ρόλο που σου έχει ανατεθεί. Αυτά τα κατήγγειλα σήμερα στην ΕΠΟ και σηκώθηκα και έφυγα.

Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με την ΕΠΟ. Η προκήρυξη ήταν να εγκριθεί στις 21 του μήνα, μόνοι μας είπαμε να αναβληθεί για να φέρει προκήρυξη η Football League για σήμερα, που δεν την έφερε. Χθες, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη της Super League και σήμερα ήρθαν οι άνθρωποι που χθες, ομόφωνα ψήφισαν την προκήρυξη και μίλησαν για μπαράζ. Δεν υπάρχει αντιπαλότητα αλλά όταν ο συνομιλητής σου σε βάζει απέναντι με αυτό τον τρόπο, πρέπει να αμυνθείς»

Για την έναρξη του πρωταθλήματος: «Όπως είχαμε υποσχεθεί το πρωτάθλημα θα αρχίσει κανονικά στις 25 Αυγούστου παρόλο που σε όλη αυτή τη διαδρομή των δύο μηνών, από την ημέρα που ανέλαβα την προεδρεία της Super League, πολλοί προσπάθησαν να εμποδίσουν ή να ματαιώσουν αυτή την έναρξη, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπερβάλλοντας τον εαυτό του, αφήνοντας στην άκρη τις συλλογικές ή οπαδικές αντιπαλότητες και σεβόμενο τον απλό έλληνα φίλαθλο και γενικότερα το ποδόσφαιρο, είναι έτοιμο να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα. Είναι ίσως η πρώτη φορά μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες, που αισθάνομαι υπερήφανος που είμαι πρόεδρος αυτού του συνεταιρισμού γιατί σήμερα τα μέλη έδειξαν ότι θέλουν πραγματικά την πρόοδο του ποδοσφαίρου, την αναβάθμιση του, το να γυρίσει ξανά ο κόσμος στο γήπεδο, ακόμη και αν αυτό, προς το παρόν, ευκαιριακά ή πρόσκαιρα, είναι εναντίον στα συμφέροντα του και στις γενικότερες επιδιώξεις του. Άλλωστε αυτό σηματοδοτεί η απόφαση μας να ξεκινήσει αύριο το πρωτάθλημα».

Για την προσφυγή στα πειθαρχικά όργανα κατά της ΕΠΟ: «Να ξέρετε ότι η Super League θα κάνει ότι είναι δυνατόν, νόμιμο, σε όλα τα όργανα, τα εγχώρια ή τα διεθνή ώστε η σημερινή απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ, την οποία από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε, παράνομη, την καταγγείλαμε και μειοψηφήσαμε, να ανατραπεί και να μην ισχύσει. Το πρωτάθλημα θα γίνει με την προκήρυξη που έστειλε προς έγκριση, την μοναδική προκήρυξη, η Super League. Θα προσφύγουμε γι’ αυτή την απόφαση. Για εμάς η προκήρυξη μας που δεν έρχεται σε αντιπαλότητα με καμία άλλη προκήρυξη, και είναι η μόνη που είναι σε ισχύ, είναι να πέσουν τρεις ομάδες και να ανέβει μία. Δεν έχει σχέση με το μπαράζ, έχει να κάνει ότι σαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο κάναμε μία συγκεκριμένη πρόταση για την αναδιοργάνωση, είμαστε οι μόνοι που την ψηφίσαμε στην προκήρυξη και δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτή η πρόταση να ανατραπεί.Θα προσφύγουμε κατά της απόφασης της ΕΠΟ. Υπάρχει μία προκήρυξη της Super League και με βάση αυτή συνεχίζουμε…».

Για την προκήρυξη της Football League: «Δεν έχουμε προκηρύξεις σε δυσαρμονία. Έχουμε μία προκήρυξη της Super League που δεν εγκρίθηκε ή τροποποιήθηκε όπως λέτε, για εμάς εγκρίθηκε καθ’ ολοκληρία και δεν έχουμε καμία άλλη προκήρυξη, και από την άλλη έχουμε μία προκήρυξη της Football League που είναι εν αναμονή. Αναμένεται…».

Για την απόφαση που πήρε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στην οποία δεν περιλαμβάνεται το μπαράζ: «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου πραγματικά εισηγείται αλλά η UEFA και η FIFA λένε ότι όταν εισηγείται ομόφωνα για την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, οι εισηγήσεις της είναι αναγκαστικά αποδεκτές».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή