20 σπίτια έχουν καεί στον Κάλαμο – Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Print Friendly, PDF & Email

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική περιοχή στον Κάλαμο και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στους Αγίους Αποστόλους.

Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.

Στο σημείο αυτή τη στιγμή επιχειρούν 8 οχήματα με 20 πυροσβέστες,12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 ελικόπτερο.

Για προληπτικούς λόγους έχει εκκενωθεί κατασκήνωση που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται πως η πυρκαγιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και βρίσκεται σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από σπίτια.

Εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Γιασημάκης τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πως η φωτιά καίει αυτή τη στιγμή ανεξέλεγκτη σπίτια και σημείωσε πως αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 2 ελικόπτερα κάνοντας έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού δήλωσε πως η κατάσταση είναι επικίνδυνη και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να καεί ολόκληρος ο Κάλαμος ενώ υπογράμμισε πως επιχειρούν πολλές δυνάμεις στην περιοχή αλλά χωρίς την ανάλογη συνδρομή από εναέρια μέσα.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για μαζικές εκκενώσεις σπιτιών τα οποία βρίσκονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς με τους ιδιοκτήτες τους να τρέχουν να σωθούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Το μέτωπο της φωτιάς λόγω των ισχυρών ανέμων αυξάνεται ταχύτατα και πλέον το χωριό του Καλάμου έχει περικυκλωθεί από την φωτιά. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα να εκκενωθεί άμεσα ο Κάλαμος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το χωριό του Καλάμου τουλάχιστον πέντε σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες μία πληροφορία που επιβεβαίωσε και ο κ. Πέππας δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού

Στο σημείο πλέον επιχειρεί και ένα επιπλέον Canadair. Το αγροτικό ιατρείο του Καλάμου είναι ανοιχτό και υποδέχεται ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Στρατηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γιόβας αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και διακομίστηκε εσπευσμένα στο 251 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Οι κάτοικοι στον Κάλαμο καταγγέλλουν αδράνεια από την πλευρά της πολιτικής προστασίας και κάνουν λόγο για φωτιά που έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της χωρίς να υπάρχει εναέριο μέσο που να μπορεί να την περιορίσει για περισσότερο από μία ώρα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Καραμέρος δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ: «Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της πυρκαγιάς. Έχουμε ενισχύσει τις επιτόπιες δυνάμεις με 16 υδροφόρες, έναν φορτωτή, χωματουργικά μηχανήματα και δύο μεγάλα γεωφορτωτικά. Η φωτιά ανεβαίνει προς την Εθνική Οδό προς τον Κάλαμο. Τις δυνάμεις αυτές τις είχε η περιφέρεια σε ετοιμότητα. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν πως πρόκειται για μία πολύ δύσκολη κατάσταση σε όλη την Ελλάδα. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό από την πλευρά μας».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική στο σημείο έχει σπεύσει και επιχειρεί και δεύτερο ελικόπτερο σε μία ύστατη προσπάθεια να κατασβεστεί η πυρκαγιά πριν πέσει η νύχτα.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης σημείωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ: «τέτοιες στιγμές είναι ανάγκη οι Δήμοι να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Κάθε χρόνο όμως επαναλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος. Αυτή τη στιγμή ο δυνατός και ο νικητής και η φωτιά. Οι κάτοικοι που χάνουν τις περιουσίες τους είναι οι μεγάλοι ηττημένοι και ευτυχώς που δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. Ρωτάω ποια ήταν η πρόβλεψη που έπρεπε να έχει ληφθεί; Είναι στελεχωμένα τα παρατηρητήρια; Σε τι κατάσταση είναι η αντιπυρική οργάνωση;»

Αναζωπύρωση έξω από τον Κάλαμο. Είναι αρκετές οι μεγάλες εστίες και δεκάδες οι μικροεστίες καθώς η ένταση του ανέμου ανεβαίνει όσο πέφτει η νύχτα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τουλάχιστον 20 σπίτια έχουν καεί.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή