37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Δύο εμφράγματα – 300 δρομείς χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες

Print Friendly, PDF & Email

Συνολικά 300 άτομα χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες στον σημερινό 37ο Αυθεντικό Μαραθώνια, 17 εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Μεγάλος νικητής του Μαραθωνίου ήταν ο Κενυάτης Τζον Κιπκορί Κόμεν.

Δεύτερος τερμάτισε ο επίσης Κενυάτης Φελισιέν Μουχιτίρα και τρίτος ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος.

Ο Κόμεν τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2:16:34, προσπερνώντας τον συμπατριώτη του, Μουχιτίρα, μόλις 600 μέτρα πριν τον τερματισμό!

Συνολικά στον φετινό αγώνα χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε 300 άτομα που αντιμετώπισαν είτε αναπνευστικά, είτε ορθοπεδικά προβλήματα καθώς ο δρόμος λόγω της βροχόπτωσης, γλιστρούσε πολύ.

Από τους διακόσιους δρομείς, οι 17 χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ κάποιοι μεταφέρθηκαν στο «Γεώργιος Γεννηματάς» και κάποιοι άλλοι στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο ένας από τους 17, ένας Ελληνας περίπου 50 ετών, υπέστη έμφραγμα και υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική. Πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Γεννηματάς. Υπάρχει ακόμα ένας άντρας σε σοβαρή κατάσταση. Αρχικά νόμιζαν ότι πρόκειται για έμφραγμα, αλλά τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν είναι καρδιολογικό το πρόβλημα. Επί του παρόντος υποβάλλεται σε εξετάσεις για να δουν τι συμβαίνει, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται επίσης για Ελληνα, περίπου 50 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ έδειξε το υψηλό επίπεδο της επιχειρησιακής του ετοιμότητας στη διάρκεια του μαραθωνίου με τα οχήματα, τις κινητές μονάδες και τα πληρώματά του.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή