Στην Κύπρο το Barbaros, ξεκινάει και γεωτρήσεις η Τουρκία

Νότια της Λεμεσού στέλνει για σεισμογραφικές έρευνες το Barbaros η Τουρκία, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι ξεκινά και γεωτρήσεις.

Ειδικότερα, με την Navtex 549/19 η Τουρκία αναγγέλλει την διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών για το διάστημα από 1η Μαΐου έως τις 31 Ιουλίου 2019.

Παράλληλα, εξέδωσε Navtex με την οποία εξήγγειλε γεώτρηση με το τουρκικό γεωτρύπανο Fatih, που θα ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η γεώτρηση θα γίνει σε σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων δυτικά της Πάφου, στο ύψος του Αγίου Γεωργίου Πέγειας, σύμφωνα με κυπριακά μέσα.

Το τουρκικό γεωτρύπανο συνοδεύεται από τα πλοία υποστήριξης SIEM KORKUT, SIEM ALTAN και SIEM SANCAR.

«Με ψυχραιμία, σύνεση και χωρίς τυμπανοκρουσίες, η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει κανονικά το ενεργειακό πρόγραμμά της», δήλωσε το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και παρατήρησε πως οι προκλήσεις και η αυθαιρεσία αποτελούν πάγια πρακτική της Άγκυρας.

Αργότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ επισήμανε πως: «Τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας είναι το διεθνές δίκαιο».

Επίσης, υπογράμμισε ότι το επιχείρημα ότι η Τουρκία ενεργεί εξ’ ονόματος των Τουρκοκυπρίων έχει καταπέσει απ’ τη στιγμή που φτιάξαμε το εθνικό ταμείο υδρογονανθράκων.

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή