Αϊβαζόγλου: “Καμία ομάδα της SL2 δεν συζητάει συνένωση κατηγοριών”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος του ΑΟ Τρίκαλα, Ηλίας Αϊβάζογλου, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό FM 100 για την πρόταση αναδιάρθρωσης που έχει πέσει στο τραπέζι με τη συνένωση των δύο κατηγοριών της Super League 2 και Football League, τονίζοντας πως πρόταση των Τρικάλων είναι η Super League 2 να διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ηλία Αϊβάζογλου:

«Είναι σαν να μην έγινε ποτέ το πρωτάθλημα. Είναι παρανοϊκό να εξισώνετε ο τρίτος της Super League 2 με τον πρώτο της Γ’ Εθνικής. Τελικά ποιο αθλητικό κριτήριο είναι αυτό που βάζει αυτές τις δύο ομάδες στην ίδια κατηγορία; Ή μόνο τα “χαρτιά” φτιάχνουν τις κατηγορίες», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Για να υπάρξει πρόταση για αναδιάρθρωση θα πρέπει να συμφωνούν τα 3/4 του σώματος. Το σώμα αποτελείται από τις 12 ομάδες της Super League 2 και τρεις της Football League. Στην Super League 2 δεν συζητούν καν να παίζουν με τις ομάδες της Γ’ εθνικής. Άρα θεωρώ ότι και σε ψηφοφορία να κατέβει, δεν υπάρχει περίπτωση να υπερψηφίσουν το σχέδιο αυτό. Είναι καταδικασμένο πριν ακόμα ψηφιστεί».

Για το τι θέλουν-επιθυμούν τα Τρίκαλα: «Μια Super League 2 με 14 ομάδες. Όπως και πέρσι το καλοκαίρι. Αν όμως υπάρχει μια πλειοψηφία που να λέει 16 ομάδες στην κατηγορία, θα το υποστηρίξουμε και αυτό. Είναι μια λίγκα που μπορεί κάποιος χορηγός-σπόνσορας να επενδύσει και να προσφέρει χρήματα που θα πιάσουν τόπο. Όσες περισσότερες ομάδες, τόσο θα διασπαστούν περισσότερο τα χρήματα των τηλεοπτικών. Για αυτό και καμία ομάδα της Super League 2 δεν συζητά για συνένωση των δύο κατηγοριών. Όταν έχει δυο ομίλους, είναι σαν είναι τοπικό πρωτάθλημα».

Για την πρόταση με τις στοιχηματικές εταιρίες: «Ποιος είναι κερδοφόρος στο χώρο του ποδοσφαίρου; Σίγουρα όχι η τηλεόραση. Όμως από αυτό το προϊόν ζουν οι στοιχηματικές. Να ενισχύσουν χορηγικά τις ομάδες. Θα έρθει με μια πρόταση νόμου, που κάθε χρόνο θα χορηγείς στις ΠΑΕ ομάδες της Super League 2 αλλά και τις ΠΑΕ της Football League».

Πηγή: sportrikala.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή