Αναβλήθηκε λόγω… έλλειψης νομιμότητας η απόφαση της έναρξης των πρωταθλημάτων – Οι δύο προτάσεις που τέθηκαν προς έγκριση

Photo by Jonathan Petersson
Print Friendly, PDF & Email

Παρότι προηγήθηκε συζήτηση και μάλιστα επί μακρόν για το θέμα της έναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, η ΕΠΟ δεν έλαβε απόφαση για το θέμα που “καίει” Ενώσεις και σωματεία, επειδή σύμφωνα με τον… acting ισχυρισμό το θέμα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης και επομένως θα υπήρχε θέμα νομιμότητας!

Κατά τη συζήτηση, από την οποία διεφάνει ποιοι είναι αντίθετοι με την έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλήματων, τέθηκαν προς έγκριση δύο προτάσεις:

Η πρώτη του προέδρου της ΕΠΟ, Π. Μπαλτάκου, να ξεκινήσουν άμεσα τα πρωταθλήματα στις Ενώσεις των οποίων τα σωματεία μπορούν να αγωνιστούν βάσει των προϋποθέσεων του νόμου και οι άλλες να αναμένουν έως τις 2/11 οπότε θα γίνει η ΓΣ της ΕΠΟ. Στην πρόταση αυτή προστέθηκε από τον Α’ Αντιπρόεδρο, Α. Αντωνίου και το θέμα της “ένδειξης αλληλεγγύης” προς τις ΕΠΣ που έχουν πρόβλημα με τα σωματεία τους.

Η δεύτερη πρόταση ήταν του μέλους της Ε.Ε. και πρόεδρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Π. Διακοφώτη, ο οποίος πρότεινε να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα μόνο των πρώτων κατηγορίων, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τις ημερομηνίες.

H EE της ΕΠΟ αποδέχθηκε την προσφορά της Cosmote για τη μετάδοση των αγώνων του Κυπέλλου έναντι 1,2 εκάτ. ευρώ.

H ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Στην σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συζήτησε, εκτός ημερησίας διάταξης, το θέμα της πρόσκαιρης επανέναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και αποφάσισε τα ακόλουθα.

Α) Ορίστηκε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Πέμπτη 20.10.2022 με θέμα το ανωτέρω.

Β) Αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής στον Υπουργό Επικρατείας, κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη σχετικά με την αναγκαιότητα μεταβολών στο υφιστάμενο νομικό καθεστώς του «Μητρώου», ιδιαίτερα για τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και γενικότερα.”

Διαβάστε ακόμα: 

 

Δύο τάσεις στην ΕΠΟ για το “μητρώο”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή