Απαλλάχθηκαν Β. Γκαγκάτσης Γκιρτζίκης και οι υπόλοιποι για τα τηλεοπτικά της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Την απαλλαγή των πρώην προέδρων της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, Γιώργου Γκιρτζίκη και ακόμα έξι ανθρώπων αποφάσισε το Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Ομοσπονδίας, στο Κύπελλο Ελλάδας, τη διετία 2004-06.

Στο εδώλιο κάθισαν οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας Β. Γκαγκάτσης – Γ. Γκιρτζίκης, οι πρώην αναπληρωτές πρόεδροι Β. Χατζηαποστόλου – Γ. Οικονομίδης, οι σύμβουλοι Γ. Σιντόρης – Σ. Παπαδόπουλος και οι επιχειρηματίες Π. Παπαδόπουλος – Γ. Κόγιας. Όλοι τους κατηγορήθηκαν για κακουργηματική απιστία.

Το δικαστήριο έκρινε ότι επρόκειτο για πλημμέλημα, το οποίο έχει παραγραφεί κι άπαντες απηλλάγησαν. Σχετική ένσταση είχαν καταθέσει δικηγόροι των κατηγορούμενων που είχαν υποστηρίξει ότι η ζημιά για την ΕΠΟ δεν ήταν 300.000 ευρώ αλλά το 30% του συγκεκριμένου ποσού, δηλαδή 90.000 ευρώ αφού το υπόλοιπο 70% η Ομοσπονδία το μοίρασε στις ομάδες για τη συμμετοχή τους στο θεσμό εκείνη την περίοδο.

Επειδή, όπως τονίστηκε, έπειτα από τις αλλαγές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στον ποινικό κώδικα για κακουργηματική απιστία πρέπει η ζημιά να είναι 120.000 ευρώ, και η ζημιά στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι 90.000 η κατηγορία για τους «8» δεν είναι κακούργημα αλλά πλημμέλημα και έχει παραγραφεί.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή