Ας μην βάλουμε “λουκέτο” και στην ελευθερία του λόγου

Print Friendly, PDF & Email

Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του νέου νόμου, είμασταν αυτοί που δεν διστάσαμε, κόντρα στο ρεύμα, να την επαινέσουμε , κυρίως επειδή έδειξε πως μπορεί να λειτουργήσει ως θεσμικό αντίβαρο, προκειμένου να μην ξαναδούμε περιστατικά τραυματισμού ποδοσφαιριστών όπως του Χουάνκαρ στο «Γ. Καραϊσκάκης», ή προσωρινής διακοπής αγώνα ωριαίας διάρκειας, λόγω εισβολής οπαδών, όπως στο Βόλος – Ολυμπιακός, με την υπαίτια ΠΑΕ να τιμωρείται μόνο με πρόστιμο, επειδή ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ «κλείνει το μάτι» στην ατιμωρησία τους (των ΠΑΕ).

 

Η επιβολή προστίμου στον Παναθηναϊκό για το κορεό με τον Λευκό Πύργο στις φλόγες και το υβριστικό πανό για την «συμπρωτεύουσα» αλλά και το κλείσιμο των θυρών 13 και 14 του «Απόστολος Νικολαϊδης», λόγω εισβολής οπαδών χωρίς εισιτήριο -αμφότερα συνέβησαν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ – έγιναν δεκτά χωρίς αντιδράσεις.

 

Ωστόσο, η νέα κλήση του Παναθηναϊκού από τη ΔΕΑΒ διότι κρίθηκε ότι το πανό στη θύρα 13-14, στον αγώνα με τη Λαμία, που ανέγραφε «Λουκέτο βάλτε στη Βουλή, όχι στη 13» έχει «χαρακτήρα πολιτικό, επειδή αφορά κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό της χώρας (Βουλή των Ελλήνων), είναι δε υβριστικό, καθόσον αναφέρεται απαξιωτικά για αυτόν ως πυλώνα της Ελληνικής Δημοκρατίας, εξισώνοντάς τον με τη Θύρα 13, των φιλάθλων της εγκαλούμενης ΠΑΕ ζητώντας παράλληλα το κλείσιμο της Βουλής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιτελεί σωστά το έργο της.», εγείρει άλλου είδους ζητήματα.

Η διάταξη που προστέθηκε στο νέο αθλητικό νόμο μετά από πρόταση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «απαγορεύεται η ανάρτηση στην αθλητική εγκατάσταση πανό ή άλλων επιγραφών πολιτικού, θρησκευτικού ή ιδεολογικού χαρακτήρα, με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό ή σεξιστικό. (…)». – Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Θάνου Μπλούνα στο monobala.gr πατώντας ΕΔΩ 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή