Ασσαργιωτάκης: Γελάω όταν ακούω ότι παρακινήθηκα από τον Αυγενάκη για να είμαι υποψήφιος (video)

Print Friendly, PDF & Email

Μιλώντας στο crete2day ο υποψήφιος πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου, Γιάννης Ασσαργιωτάκης, είπε τα εξής:

-Θα ξεκινήσω με μια ερώτηση που έχει ακουστεί στα ποδοσφαιρικά και τα πολιτικά στέκια, και έχει να κάνει με την υποψηφιότητα σας εμπλέκοντας σε αυτήν πολιτικές σκοπιμότητες και την κόντρα Αυγενάκη – Τζώρτζογλου. Ότι μέχρι ενός σημείου παρακινηθήκατε από τον Υφυπουργό να μπείτε μπροστά και να αποτελέσετε «φραγμό» σε μια ακόμα εκλογή Τζώρτζογλου για να αποδυναμώσει την γενικότερη δυναμική του σε κάθε επίπεδο άρα και σε πολιτικό.

«Μου αρέσει αυτή η κουβέντα. Αυτά τα έχω ακούσει και εγώ αλλά γελάω. Γνωρίστηκα με το Λευτέρη Αυγενάκη στο Υπουργείο Αθλητισμού όταν πήγα με τρία άλλα άτομα από τη Συντονιστική Επιτροπή.

Δεν θέλω να εκθέσω παράγοντες του Ηρακλείου που με επισκέφθηκαν στο χώρο εργασίας μου πριν ενάμιση ή και δύο χρόνια για να μου πουν ότι το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Ότι πρέπει κάτι να κάνουμε για να πάει μπροστά. Δεν λέω ότι ο αντίπαλος μου, δεν έχει προσφέρει έργο και στις ομάδες που ήταν και στην ΕΠΣΗ.  Έχουν περάσει όμως τα χρόνια, και από ένα σημείο και έπειτα οι ιδέες στερεύουν. Οι άνθρωποι κουράζονται και πρέπει να πάμε μπροστά. Να έρθουν κάποιοι νέοι στα πράγματα. Παίρνοντας τα μηνύματα δυσκολίας και ύπαρξης πολλών ερασιτεχνικών σωματείων, και βλέποντας ότι ήμουν επιτυχημένος στην ομάδα μου, ήθελαν να με βάλουν μπροστά.

Όταν κοιτάξεις το ψηφοδέλτιο μου, θα δεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κατέβει σε εθνικές και τοπικές εκλογές από πολλά κόμματα. Αν υπάρχει μια προσωπική φιλία που δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες, δεν σημαίνει ότι έχω μια πολιτική παράταξη πίσω μου.

Βλέπω ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει πέσει σε τέλμα. Έχω αποφασίσει ότι έκανα για την ομάδα μου στον Πόρο να το κάνω για όλα τα σωματεία, τώρα που έχω κέφι και δεν έχω κουραστεί, και βρίσκομαι στο απόγειο της παραγοντικής μου καριέρας. Με ενδιαφέρει να δώσω καινούριες ιδέες. Οι Ακαδημίες. Τα νέα παιδιά. Δεν είμαι «αχυράνθρωπος».

Έχω αποδείξει ότι από 18 χρονών που έφυγα από την Ελλάδα δούλευα για να πάρω δίπλωμα Νομικής. Γύρισα στην Ελλάδα ασχολήθηκα με επιχειρήσεις και πήρα μια ομάδα από το Β’ τοπικό και την πήγα στην κορυφή.

Και ο ίδιος μου ο αντίπαλος όταν έσωσα πέρυσι την ομάδα με πήρε τηλέφωνο και μου έδωσε συγχαρητήρια.

Δεν με χρησιμοποιεί κανείς. Είμαι ένας δυναμικός άνθρωπος. Θέλω να διεκδικήσω πολλά για τα σωματεία της Ένωσης Ηρακλείου. Είμαι τοπικιστής και όταν αποφασίσω να ασχοληθώ με κάτι κοιτάζω πρώτα το οργανόγραμμα, και μετά θέλω να «χτίσω». Χαίρομαι που ο νέος νόμος σου επιτρέπει να μείνεις μόνο για δύο τετραετίες. Έπρεπε να υπάρχει και παλιότερα. Στα οχτώ χρόνια δουλεύεις, μετά σταματάς. Θα κυκλοφορήσεις στο χώρο που κινείσαι και θα πρέπει να τους κοιτάς όλους κατάματα»

-Εκθέσατε τις οραματικές σας σκέψεις. Ωραίες είναι αρκεί να γίνουν πραγματικότητα. Ακούγονται σε προεκλογικές ομιλίες ωραία πράγματα το θέμα είναι η πρακτική τους εφαρμογή. Υπάρχει μια απόσταση από το ένα σημείο στο άλλο. Τι σας κάνει να έχετε την βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρετε;

«Δεν είμαι θαυματοποιός. Ούτε οι άνθρωποι που είναι μαζί μου. Έχουμε όμως μεράκι. Είμαστε νέοι στα πράγματα. Μόνο δύο από αυτούς που είναι στο συνδυασμό έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με την Ένωση. Έχουμε την πίστη και τη θέληση να ασχοληθούμε. Αν ο καθένας δουλέψει δύο ή τρία θέματα και κάνουμε το 80% από αυτό που θέλουμε, η συνείδηση μας θα είναι ήσυχη. Αυτά που θέλω να κάνω δεν είναι μόνο δικές μου ιδέες. Τα έχω δει να εφαρμόζονται αλλού. Γιατί να εφαρμόζονται και εδώ στην Ελλάδα να μην μπορούμε να τα καταφέρουμε; Μήπως όλα είναι θέμα οργάνωσης; Όταν ξέρεις ότι έχεις μόνο οκτώ χρόνια μπροστά σου θέλεις να προσφέρεις. Θα το προσπαθήσουμε. Το ποδόσφαιρο είναι ένα. Όποιος και να εκλεγεί θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ανθρώπους και από την άλλη παράταξη. Για πρώτη φορά έχουμε δίκαιο νόμο που θα επιτρέψει την παρουσία αντιπολίτευσης που πρέπει να συνεργαστεί»

«Η πρωτιά δεν είναι αυτοσκοπός. Πιστεύω, όμως, ότι είμαστε αρκετά κοντά στο να κάνουμε μία ιστορική αλλαγή, γιατί είναι ιστορική αλλαγή να βγεις μπροστά από τον Τζώρτζογλου. Οι 26 ομάδες, που θα ψηφίσουν νομίζω ότι έχουν βάλει μπροστά τη λογική του ερασιτέχνη παράγοντα. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

-Θέσατε ως χρόνο απόφασης της συμμετοχής σας στις επικείμενες εκλογές τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Ότι ήταν κάτι που το δουλεύατε μήνες αλλά επιλέξατε τώρα να ανακοινώσετε την υποψηφιότητα σας. Αυτό το κάνατε για λόγους τακτικής; Για να υπάρχει εφησυχασμός στο αντίπαλο στρατόπεδο;

«Βέβαια. Δεν το κρύβω. Ήταν στρατηγική. Διπλωματία. Έχω σπουδάσει πολιτικές επιστήμες, νομική και Διεθνές Δίκαιο. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με Διεθνείς Σχέσεις και πολιτικά σενάρια. Και η ΕΠΣΗ ένα μικρό Υπουργείο είναι από ότι φαίνεται. Αναλώνεις πολύ χρόνο σαν πολιτικός παράγοντας, να δεις τα σωματεία, να δεις τους εκλέκτορες και να φτιάξεις το ψηφοδέλτιο. Όλα αυτά δουλευόταν γιατί στο Ηράκλειο είχαμε ένα ποδοσφαιρικό σύστημα επί είκοσι χρόνια στα πράγματα. Έπρεπε να διαλέξουμε μια στρατηγική. Αυτή ήταν να αρπάξουμε μια ευκαιρία και να κάνουμε ένα σύντομο προεκλογικό αγώνα, που δεν θα κούραζε τον κόσμο και να πάμε να ξαφνιάσουμε».

Πηγή:prismasport

Δείτε τη συνέντευξη:

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή