Αυγενάκης: Θα διεκδικήσουμε μεγάλη διοργάνωση στο ποδόσφαιρο – Αν κερδίσει η ΝΔ θα ζητήσω την παραμονή στο υφυπουργείο αθλητισμού

Print Friendly, PDF & Email
Σε συνέντευξη του στο ΘΕΜΑ Κρήτης 103,1 ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, για την οποία «οσονούπω θα ενημερωθείτε για μια πολύ μεγάλη διεκδίκηση η οποία αφορά και το ποδόσφαιρο. Και σύντομα θα είμαστε σε θέση να την ανακοινώσουμε». Ο υφυπουργός Αθλητισμού «φωτογράφισε» το Μουντιάλ του 2030, με την κυβέρνηση να στοχεύει με άξονες την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο κι άλλες πόλεις να καταθέσει ένα πλήρη φάκελο συνδιεκδίκησης μαζί με Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία.
«Ημασταν στη φάση να πάρουμε πανευρωπαϊκή διοργάνωση την οποία κλώτσησε η περισπούδαστη προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ. Φτιάξαμε τον φάκελο με μηδέν κόστος και τελικά την πήρε η Αλβανία» πρόσθεσε.
Επιπλέον, ανέφερε ότι αναγκάστηκαν πλέον να συμμορφωθούν η ΕΠΟ, οι ΕΠΣ και επισήμανε ότι εκείνος συνεργάζεται θεσμικά με όλους. Επίσης, ο κ.Αυγενάκης παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο να είσαι ο μακροβιότερος υφυπουργός Αθλητισμού με τις πιέσεις που υπάρχουν, τη νοοτροπία και την προισπάθεια να αποβάλει τον τίτλο «υφυπουργός Ποδοσφαίρου»!
Ήταν στρατηγική, είπε, να ασχοληθεί με τον αθλητισμό συνολικά και όχι με το ποδόσφαιρο και μάλιστα με το επαγγελματικό. Μίλησε για τη διαφθορά και τα προβλήματα που υπήρχαν σε πολλά επίπεδα. Είπε ότι κάνει τα αυτονόητα στον αθλητισμό ασχολούμενος με όλα τα αθλήματα, «κάνουμε τα αυτονόητα , το νοικοκύρεμα που έπρεπε, δεν ανακαλύψαμε την Αμερική»! Κι αποκάλυψε ότι όταν ο κ.Μητσοτάκης του ανέθεσε το υπουργείο Αθλητισμού στενοχωρήθηκε αρκετά. «Έκανα 1-2 εβδομάδες να συνέλθω, αλλά μετά άρχισα να καταλαβαίνω τι έχω στα χέρια μου» είπε και παραδέχθηκε ότι σήμερα έχει διαφορετική άποψη. Τόσο που εάν ξανακερδίσει η ΝΔ θα διεκδικήσει ξανά το ίδιο κυβερνητικό πόστο!
Είπε δε ότι δόθηκε η ευκαιρία να πάει σε άλλη θέση αλλά ο ίδιος προτίμησε να μείνει. Και ανέφερε ότι «ο κ.Μητσοτάκης παρά τις πιέσεις που δέχτηκε δεν έκανε σκόντο σε αυτά που πίστευε και είναι προς τιμήν του πρωθυπουργού»!
Ο κ.Αυγενάκης είπε ότι πήγε εκεί για να σπάσει αυγά, το γραφείο του και το τηλέφωνό του είναι ανοιχτό για όλους, αλλά δεν δέχεται πιέσεις και εκβιασμούς από κανένα. «Κάποιοι πήραν το μάθημά τους και τώρα ξέρουν τι σημαίνει Αυγενάκης και Μητσοτάκης».
Μίλησε για την σύγκρουσή του με ομοσπονδίες, όπως πχ. με τον Βασιλακόπουλο που δεν ήθελε να φύγει μετά από 52 χρόνια, είπε για την κολύμβηση, το καράτε, τον στίβο… «Δεν μπορούσα να φανταστώ τις λεπίδες που βγαίνανε στο δευτερόλεπτο, να μην πειράξουμε το τοπίο που είχαν δημιουργήσει»!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή