Μπαλτάκος: Αν ο διαιτητής ήθελε να αδικήσει θα το έκανε στο 7′ και όχι στο 97′

Print Friendly, PDF & Email

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την «καραστημένη» διαιτησία και το οργανωμένο παρακράτος:

«Πάντα μάχιμος είμαι, για μένα δεν υπάρχει κανένα θέμα. Είναι απλό. Όλα αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης πηγαίνουν σε αθλητικό εισαγγελέα. Ωστόσο την απάντησή την έδωσε και ο κ. Μητσοτάκης , ο οποίος είπε “Ποια εγκληματική οργάνωση. Τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός που έπαιρνε πρωτάθλημα, δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση;”. Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο από αυτό.

Για το πως διαχειρίζεται νομικά το ζήτημα η ΕΠΟ: «Η ΕΠΟ παίρνει τα δημοσιεύματα αυτά και τα στέλνει στον αθλητικό εισαγγελέα. Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω., από αυτό που προβλέπουν οι διατάξεις. Αυτή την στιγμή δεν μπορείς να αλλάξεις τους κανονισμούς, όσο παίζεται η μπάλα. Ο νόμος αλλάζει και εφαρμόζεται για το μέλλον. Σίγουρα πρέπει να υπάρξει μια αυστηροποίηση, γιατί πολλοί μιλάνε και λένε διάφορα. Όταν κρυώσει το θέμα, καταλαβαίνουν ότι αυτά που λένε δεν στέκουν. Δυστυχώς, ο κάθε παράγοντας βλέπει μονίμως αρνητικά στη διαιτησία».

Για τους ξένους διαιτητές: «Έχει γίνει ολόκληρος αγώνας για να έρχονται ξένοι διαιτητές, αλλά αμφισβητούνται με την ίδια σφοδρότητα. Τότε τι θέλουμε τους ξένους διαιτητές; Το μόνο που ωφελούν είναι ότι μειώνεται η ένταση μέσα στο γήπεδο».

Για το πέναλτι και τα όσα ακολούθησαν: «Κανένα πέναλτι δεν δικαιολογεί καμία αντίδραση. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι παράγοντες, ότι ο διαιτητής είναι μέρος του παιχνιδιού και δεν είναι ρομπότ. Δικαιούται να κάνει λάθος, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι στημένος».

Για το Λεβαδειακός- Ολυμπιακός και τον διαιτητή που έχει οριστεί: « Επηρεάζονται οι διαιτητές. Ωστόσο, ο διαιτητής που θέλει να φτάσει ψηλά στη διαιτησία, είναι αυτός που θα αντέξει την πίεση και θα παίξει την μπάλα που ξέρει. Αυτός μόνο θα πάει ψηλά. Δεν ξέρω πόσοι θα αντέξουν».

Για την θέση του Αυγενάκη στη κόντρα Μαρινάκη-Μητσοτάκη: «Ο κύριος Αυγενάκης έχει υποχρέωση, και το κάνει, να ακολουθεί την κυβέρνηση στην οποία ανήκει. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς».

Από τα μέχρι τώρα βιώματα, τι μπορεί να αλλάξει ο ίδιος στην ΕΠΟ: « Πρώτα από όλα, προσπαθώ να μην απαντάω σε τέτοιες δηλώσεις. Η ΕΠΟ πρέπει να κρατάει τις αποστάσεις. Δεν φοβάμαι να μιλήσω, αλλά δεν θέλω. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η τοξικότητα. Θέλω να περάσω την αντίληψη, ότι βαδίζουμε όλοι με την λογική. Αν ο διαιτητής ήθελε να αδικήσει θα το έκανε στο 7 και όχι στο 97. Μην υποκύπτετε σε αυτόν τον παραληρισμό».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή