Απόπειρα Φιλιππούση να μπλοκάρει την έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ μέσω… Μπιτζούνη!

Print Friendly, PDF & Email

Ως απόπειρα αναβολής της της έκτακτης ΓΣ της ΕΠΟ, που έγινε στις 2 Νοεμβρίου ή/και ως κίνηση τακτικής για να εκθέσει τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, δύναται να ερμηνευθεί η πέραν των ορίων των καταστατικών αρμοδιοτήτων του πρωτοβουλία του Ι.Μ.Α. Φιλιππούση, να στείλει επιστολή στην επί των ημερών του διορισμένη πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου και συμμόρφωσης, Δ. Μπιτζούνη.

Στις 11/10/2022 η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσιζε βάσει καταστατικού να συγκαλέσει έκτακτη ΓΣ.

Μία ημέρα μετά, στις 12/10/2022 ο Φιλιππούσης στέλνει επιστολή στην Μπιτζούνη και ζητά την άποψή της για την έκτακτη ΓΣ

Στις 17/10 η Μπιτζούνη απαντά στον Super Acting CEO αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η σύγκληση ΓΣ κάθε μήνα (η προηγούμενη έγινε στις 30/9/2022) προσκρούει στις αρχές της χρηστής διακυβέρνησης και την ορθής οικονομικής λειτουργίας!

Μάλιστα, η Μπιτζούνη κοινοποίησε την απάντησή της, πέραν του Φιλιππούση, στα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής μέσω της κοινής γραμματέως που έχουν Φιλιππούσης και Μπιτζούνη, χωρίς, ωστόσο, να κοινοποιηθεί και το περιεχόμενο της επιστολής του Φιλιππούση προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής για το τι ακριβώς ζητούσε να μάθει ο Φιλιππούσης.

Στις 18/10 αποστέλλεται στα μέλη της ΓΣ της ΕΠΟ η πρόσκληση και η ημερήσια διάταξη τη έκτακτης ΓΣ, στην οποία περιλαμβάνονται το θέμα του μητρώου και της διεξαγωγής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας, το θέμα του 4% που με νόμο αφαιρέθηκε από τα έσοδα της ΕΠΟ από τις τηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ και το θέμα της μετατροπής του Π. Μπαλτάκου σε εκτελεστικό πρόεδρο, κάτι που αν κρίνουμε από την εγκύκλιο που έστειλε ο Φιλιππούσης την επομένη της ΓΣ (στις 3/2/2022) στους υπαλλήλους της ΕΠΟ, μάλλον δεν τον βρήκε σύμφωνο…

Η αλληλογραφία Φιλιππούση – Μπιτζούνη, που φέρεται να έγινε εν αγνοία του προέδρου της ΕΠΟ, υπό την εποπτεία του οποίου οφείλει να λειτουργεί ο Φιλιππούσης, δεν αποτέλεσε τροχοπέδη στη σύγκληση της ΓΣ, ωστόσο δεν πήγε χαμένη.

Χρησίμευσε στον… Ευ. Μαρινάκη ως επιχείρημα στην επιστολή που έστειλε στον Π. Μπαλτάκο, την παραμονή της ΓΣ, καταγγέλλοντας τη σύγκλησή της!

Ακολουθεί η απάντηση της Μπιτζούνη στο Φιλιππούση που φέρνει στη δημοσιότητα το SoccerPlus: 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή