Μπαλτάκος: “Η κεντρική διαχείριση θα εφαρμοστεί γιατί το λέει η ολιστική μελέτη – Ο Κλάτενμπεργκ μπορεί να μη μείνει”

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος
Print Friendly, PDF & Email

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε στα ζητήματα της κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά και του νέου αρχιδιαιτητή.

Μεταξύ άλλων, ο Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε: Για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης: «Αυτοί ζήτησαν τη συνάντηση. Την κανόνισε ο Αχιλλέας Μπέος και ήρθαν οι υπόλοιποι. Είναι αναγκαίο να γίνει κάτι γιατί είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν έχει κεντρική διαχείριση. Η ολιστική μελέτη προβλέπει κεντρική διαχείριση. Θα γίνει φέτος προσπάθεια και του χρόνου θα αλλάξει. Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλλουμε κεντρική διαχείριση από την ολιστική μελέτη. Είναι αδύνατον να μπω σε νομική συζήτηση δεν έχω μελετήσει το θέμα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πρωτάθλημα που ο πρώτος να παίρνει 20 φορές πάνω από τον τελευταίο. Χωρίς αυτές τις ομάδες δεν γίνεται.

Σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που δεν είναι σίγουρο το αποτέλεσμα ενός αγώνα, θα έχουμε αύξηση εσόδων παντού. Μπορούμε να βάλουμε μια υποχρέωση ότι αν θέλεις τηλεοπτικά δικαιώματα να κάνεις ένα μπάτζετ 2-3 φορές πάνω, γιατί έσοδα υπάρχουν και από αλλού».

Αν θα μιλήσει με τους ιδιοκτήτες για το θέμα: «Δε θα μιλήσω με κανένα. Θα βάλω διατάξεις στο κανονισμό της ΕΠΟ. Θα κάνω αυτό που λέει η ολιστική μελέτη. Οι πάντες κόπτονται γι’ αυτό αλλά το προβλέπει η ολιστική μελέτη».

Για τον νέο αρχιδιαιτητή: «Βγάλαμε μια ανακοίνωση για το θέμα η οποία αναφέρει ότι το συμβόλαιό του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 30/7. Για ανανεωθεί πρέπει ο πρόεδρος της ΕΠΟ να κάνει εισήγηση, από εκεί να πάει στην ΕΕΑ και από εκεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Εγώ θα κάνω μια εισήγηση η οποία μπορεί να είναι θετική ή αρνητική.

Η ΕΠΟ σε συνεργασία με την FIFA και την UEFA θα διερευνήσει και αλλά ονόματα αρχιδιαιτητών. Μπορεί να είναι ο κ. Κλάτενμπεργκ, μπορεί κάποιος άλλος. Δεν έχω γνώμη για τον Κλάτενμπεργκ. Έχω κάνει τρία ταξίδια από τότε που ανέλαβα, Θα εξετάσουμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας. Ο σκοπός της ΕΠΟ δεν είναι τι θα γίνει στο ντέρμπι της άλλης Κυριακής αλλά να λήξει κάποια στιγμή η επιτροπεία. Να έχουμε παραγωγή διαιτητών που θα ξέρουν ότι δε θα σταματήσουν σε μια κατηγορία. Αλλιώς δεν θα έχουμε διαιτητές ούτε για τα τοπικά πρωταθλήματα. Η παραγωγική διαδικασία στη διαιτησία είναι αυτή που μας ενδιαφέρει».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή