Μπαλτάκος: “Απαραίτητος για έναν ακόμη χρόνο ο ξένος αρχιαδιαιτητής – Να γίνουν υποχωρήσεις από ΕΠΟ και κυβέρνηση”

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος
Print Friendly, PDF & Email

Τη Δευτέρα 2/5 ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, Τ. Μπαλτάκος, συναντήθηκε στη Λάρισα με εκπροσώπους των τεσσάρων ΕΠΣ της Θεσσαλίας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελευθερία της Λάρισας και τον Σ. Κέλλα, και δημοσιεύεται σήμερα, είπε ματαξύ άλλων τα εξής:

*Αναλαμβάνετε, όπως όλα δείχνουν, την ΕΠΟ σε μια δύσκολη περίοδο που υπάρχουν τεταμένες σχέσεις με την Πολιτεία. Μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση;

“Μπορεί να ξεπεραστεί με βάση την αντίληψη της μέσης απόστασης. Δηλαδή οι δύο πλευρές πρέπει να συναντηθούν στη μέση. Τι θέλω να πω με αυτό Ούτε η μια πλευρά πρέπει να υποχωρήσει και να ηττηθεί 100%, αλλά ούτε η άλλη πλευρά, δηλαδή να υποχωρήσει και να ηττηθεί 100%. Για να μπορεί να συγχρονιστεί και να συντονιστεί ο χώρος του ποδοσφαίρου με την κυβέρνηση πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές. Αυτή είναι η αντίληψή μου και αυτό πιστεύω. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω. Δεν θέλω να είναι η ΕΠΟ υπό την κυβέρνηση στα ποδοσφαιρικά θέματα, ούτε η κυβέρνηση να είναι εκτός χώρου του ποδοσφαίρου γιατί το σύνταγμα λέει ότι πρέπει να έχει εποπτεία. Δηλαδή η κυβέρνηση να έχει εποπτεία στον χώρο του ποδοσφαίρου και η ΕΠΟ να ασκεί διοίκηση. Εποπτεία και διοίκηση πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά. Αυτό πιστεύω.”

 *Νιώθετε ότι θα τα καταφέρετε;

«Πιστεύω πως ναι επειδή ξέρω και τους δύο χώρους, και την κυβέρνηση την ξέρω και τον χώρο του ποδοσφαίρου τον ξέρω».

*Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος. Πόσο εύκολο είναι να κρατηθούν ισορροπίες με επιχειρηματίες που παίζουν σημαντικό ρόλο στα δρώμενα του αθλητισμού και της ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο;

«Αυτό αφορά τη Super League. Η ΕΠΟ, όπως έχω πει, πρέπει να ασχολείται πρώτα με τα του οίκου της. Και εννοώ το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που είναι λαϊκό άθλημα και πρέπει ο κάθε μέσος άνθρωπος να μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο στο χωριό του, στη γειτονιά του, στη συνοικία του. Πρέπει λοιπόν η ΕΠΟ να φροντίζει για την ακμή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ένα αυτό, και δεύτερο η ΕΠΟ πρέπει να φροντίζει για τη δική της ομάδα που είναι η Εθνική. Όπως ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης, ο Αλαφούζος, ο Καρυπίδης, όποιον θέλεις βάλε, φροντίζουν για τις δικές τους ομάδες, και καλά κάνουν, έτσι πρέπει και η ΕΠΟ να φροντίζει για τη δική της ομάδα που είναι η Εθνική Ελλάδας. Υπάρχει λίγκα που ονομάζεται Super League η οποία πρέπει να ασχολείται με τα θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και η ΕΠΟ έχει εποπτεία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυτό πιστεύω».

*Το θέμα της διαιτησίας πώς θα λυθεί; Θα παραμείνει ο Κλάτενμπεργκ αρχιδιαιτητής; Θα συνεχίζουν να παίζουν ξένοι διαιτητές και να «ματώνουν» οικονομικά οι ομάδες; Τι θα γίνει με τους διαιτητές;

«Καταρχάς για έναν ακόμα χρόνο αυτό είναι απαραίτητο, αλλά με μια απαράβατη προϋπόθεση. Είτε είναι ο κύριος Κλάτενμπεργκ, είτε είναι κάποιος άλλος, δεν πρέπει να ασχολείται μόνο με το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής ποιος θα είναι ο διαιτητής και αν θα πρέπει να δώσει κίτρινη κάρτα ή κόκκινη. Πρέπει να ασχοληθεί και με την παραγωγή της διαιτησίας. Πρέπει να φροντίζει ο αρχιδιαιτητής να βγούνε Έλληνες διαιτητές γιατί, αν δεν γίνει αυτό, σε λίγο δεν θα υπάρχουν διαιτητές ούτε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε κάθε νομό. Ναι για έναν ακόμα χρόνο στους ξένους διαιτητές, αλλά με την προϋπόθεση να ασχολούνται και με την παραγωγικότητα της ελληνικής διαιτησίας και όχι με τον αγώνα της επόμενης Κυριακής».

*Είμαστε στη Λάρισα και επιβάλλεται ο σχολιασμός των σχέσεων του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια με την ΕΠΟ…

«Δεν μπορώ να πω κάτι σε αυτό. Ο κ. Κούγιας είναι δικηγόρος και σαν δικηγόρος έχει μια συγκεκριμένη δικηγορική γραμμή, μιλάω για την ΕΠΟ, την οποία προσπαθεί να την υπηρετήσει. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η γραμμή του και αυτό προσπαθεί. Δεν έχω να πω κάτι, δεν κρίνω εγώ ποτέ δικηγόρους. Δεν μπορώ να πω αν είναι λάθος ή σωστός, εγώ δεν κρίνω δικηγόρους, κάνει ό,τι μπορεί για τα συμφέροντα της ομάδας του ή τα προσωπικά του, αν υποθέσουμε ότι και αυτός έχει κάποια προσωπικά συμφέροντα στο ποδόσφαιρο, ως μέτοχος της ομάδος».

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή