Μπέος: “Τελειώνει- εύχομαι -πολύ σύντομα και η παρουσία µου στο χώρο του ποδοσφαίρου”

Print Friendly, PDF & Email

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ομώνυμης ΠΑΕ, Αχιλλέας Μπέος, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου, επειδή θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις στην πόλη, θα παραχωρήσω συνέντευξη Τύπου. Μέχρι τότε, έχω δηλώσει επανειλημμένα, ότι για µένα ο Ολυμπιακός Βόλου έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί. Όπως τελειώνει- εύχομαι -πολύ σύντομα και η παρουσία µου στο χώρο του ποδοσφαίρου.”

“Στόχος µου είναι τα επόμενα χρόνια να ασχοληθώ αποκλειστικά µε το να προσφέρω στην πόλη µου. Θέλω να φτιάξω τον Βόλο, μαζί µε τους συνεργάτες µου, όπως τον οραματίζομαι. Ό,τι ήταν να δώσω στο ποδόσφαιρο, το έδωσα και έχω γράψει τη δική µου ιστορία στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.”

“Δυστυχώς, ο Ολυμπιακός Βόλου εισέπραξε αυτό που του αξίζει. Εάν θέλω να ασχοληθώ και να αναλάβω τον Ολυμπιακό Βόλου, θα ρωτήσω τους 20-30 που θέλουν να κάνουν κουμάντο στον Ολυμπιακό; Έχουν όλοι αυτοί καµία δυναμική; Έχουν κανένα παραπάνω δικαίωμα από µένα; Έχουν τη δύναμη αυτοί, µία χούφτα ανθρώπων, να διώξουν τον κάθε Τσιμπανάκο από τον Ολυμπιακό Βόλου;”

“Σύµφωνα µε τις πρώτες πληροφορίες, τα χρήματα που θα βγουν, ως επιχορήγηση, στην Α’ και Β’ επαγγελματική κατηγορία, θα είναι 28 µε 30 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πάνε όλα στο ποδόσφαιρο. Πέρυσι, 27 εκατομμύρια δόθηκαν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στη Σούπερ Λιγκ, µέσω του υπουργείου αθλητισμού και τα υπόλοιπα χρήματα, από τα 65 συνολικά εκατομμύρια, δόθηκαν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ήταν µία αδικία. Από τα 30 εκατομμύρια ευρώ, το 80% θα πάει στη Σούπερ Λιγκ και τα υπόλοιπα 4-5 εκατομμύρια θα πάνε στη Σούπερ Λιγκ 2, σύµφωνα µε τις πληροφορίες που έχω (…)”

«Υπάρχουν παράγοντες που παίρνουν αποφάσεις και παίζουν σημαντικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν αυτοί, µε πρώτο το προεδρείο της Ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και μαζί το υπουργείο αθλητισμού, δεν εφαρμόσουν αυτά που γίνονται στις προηγμένες ποδοσφαιρικές λίγκες, Αγγλία, Γερµανία, Ισπανία, έστω κατά 60-70%, δεν µπορεί να υπάρξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι όροι θα πρέπει να καταγραφούν και να υλοποιηθούν. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίστροφο. Βάζει τους όρους ο Ολυμπιακός, ανάλογα ποιος είναι πρόεδρος, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, σύµφωνα µε τα δικά τους συμφέροντα και διεξάγεται το πρωτάθλημα. Αυτά πρέπει να αλλάξουν, για να αναβαθμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Προσπαθώ να πείσω, ότι τους όρους στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να τους βάζουν οι «μικροί». Αν και µέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος. Όλες οι ομάδες έχουν ίσα δικαιώματα. Αυτό πρέπει να καταφέρουμε να πετύχουμε».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή