Διαφωνία ΕΠΟ με UEFA για την “Ένωση Διαιτητών” – Κίνηση για την αναβολή της συνεδρίασης της ΕΕ ΕΠΟ!

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Του Θάνου Μπλούνα * – 

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει τις τελευταίες ώρες με φόντο την αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που μεταξύ άλλων θ’ αποφασίσει σχετικά με την αναγνώριση των Ένωσης Διαιτητών και Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ τον ερχόμενο Ιούλιο και με δεδομένο ότι οι μέχρι πρότινος συμμαχία “ΠΑΟΚ – ΑΕΚ” δεν υφίσταται πλέον, οι ψήφοι των ενώσεων αυτών (συνολικά τρεις) αποκτούν μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα.

Η δε Ένωση Διαιτητών, που θα αναγνωριστεί από την ΕΠΟ, θα έχει δια του προέδρου της μιας θέση στην επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή.

Στη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας μεταξύ των UEFA, ΕΠΟ και του αρμόδιου υπουργείου, καταγράφηκε διαφωνία ανάμεσα στους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών φορέων σχετικά με τη σύνθεση που θα πρέπει να έχει η νέα “Ένωση Διαιτητών”.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της ΕΠΟ ήταν η νέα “Ένωση Διαιτητών” να έχει ως μέλη μόνο φυσικά πρόσωπα και ακόμα πιο περιοριστικά μόνο αξιολογημένους από την ΕΠΟ αξιωματούχους διαιτησίας.

Ο εκπρόσωπος της UEFA πρότεινε στη νέα “Ένωση Διαιτητών” να είναι μέλη και οι μη εν ενεργεία διαιτητές, βοηθοί, εκπαιδευτές, δηλαδή και όσοι δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες της ΕΠΟ.

Με δεδομένο ότι φέρεται να έχει ήδη κατατεθεί το καταστατικό της νέας “Ένωσης Διαιτητών”, που ονομάζεται “Ένωση Εν Ενεργεία Διαιτητών”, το εγχείρημα είναι αντίθετο με τη βούληση της UEFA, όπως αυτή εκφράστηκε, ενώ υποτίθεται ότι όσοι πρωτοστατούν για τη δημιουργία νέα “Ένωσης Διαιτητών”, λειτουργούν στο όνομα των επιθυμιών της UEFA!

Xθες και ενόψει της αυριανής (24/5) συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ζητήθηκε από ΠΑΕ να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Super League το θέμα και να εξουσιοδοτηθεί ο πρόεδρος της Super League, o οποίος έχει δικαίωμα ψήφου, για το τί θα ψηφίσει στην ΕΠΟ.

Η κίνηση αυτή δεν είναι καθόλου άσχετη με τις νέες ισορροπίες στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μετά τη ρήξη στη “συμμαχία” και τις πιθανές μετατοπίσεις κάποιων προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά της ΕΠΟ που δεν θέλει…  *Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ του monobala.gr ΕΔΩ 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή