Δικάζεται ο Β. Γκαγκάτσης για απιστία με τα χρήματα της UEFA για τους πυρόπληκτους της Ηλείας

Print Friendly, PDF & Email
Την Παρασκευή 18 Μαρτίου ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για απιστία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του politeianews.gr “αφορμή το  μπόνους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων που φέρεται να κατατέθηκε σε λογαριασμό του Ότο Ρεχάγκελ αντί να πάει στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας.

Η υπόθεση αφορά οικονομική ενίσχυση ύψους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων που είχε σταλεί στην ΕΠΟ από τον Μισέλ Πλατινί και την UEFA ως ενίσχυση για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας με στόχο την ανακατασκευή ενός καμένου σταδίου.

Σύμφωνα με την κατηγορία, το επίμαχο ποσό κατέληξε σε λογαριασμό του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ ως μπόνους. Σύμφωνα δε με το εισαγγελικό πόρισμα, τα χρήματα δόθηκαν χωρίς να προκύπτει από καμία συμβατική υποχρέωση η  αναγκαιότητα καταβολής του ποσού αυτού στον προπονητή.

Η δίωξη ήρθε στο φως επτά χρόνια αργότερα μετά την καταγγελία Ελληνοαμερικανού κατοίκου των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας ότι το ένα εκατομμύριο ελβετικά φράγκα ουδέποτε  χρησιμοποιήθηκε για ανακατασκευή καμένου σταδίου και στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει η έρευνα.

Από την πλευρά του, τότε, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ είχε δηλώσει ότι κατασκευάστηκε Ενωσιακό γήπεδο στην Ηλεία για το οποίο δόθηκαν από την ΕΠΟ περισσότερα χρήματα από αυτά που έδωσε η UEFA και ότι η σε βάρος του δίωξη ασκήθηκε γιατί εκείνο το ποσό, για ένα μήνα, μετά την επίτευξη της πρόκρισης της Εθνικής ομάδας στο Euro 2008, είχε δοθεί ως μπόνους  στον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό, Ότο Ρεχάγκελ.

Διαβάστε ακόμα:

Tα χρήματα της UEFA και το παρασκήνιο ΕΠΟ-ΕΠΣ Ηλείας για το ενωσιακό γήπεδο!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή