Εκτός Βουλής έμεινε η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων του αθλητισμού!

Print Friendly, PDF & Email

Παρά τη δημοτικότητά τους οι άνθρωποι του αθλητισμού δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν βουλευτές.

Δεν εξελέγη, παρότι ήταν βουλευτής στις τρεις τελευταίες κοινοβουλευτικές περιόδους, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα (ΜεΡΑ 25)

Δεν εξελέγη το βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου 2004 Γιούρκας Σεϊταρίδης, υποψήφιος με τη ΝΔ στον Νομό Ιωαννΐνων πήρε μόλις 2.105 ψήφους.

Εκτός Βουλής έμειναν ακόμη ο Νίκος Σαργκάνης ο οποίος ήταν χαμηλά στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας του ΠΑΣΟΚ, ο Ελληνοβούλγαρος προπονητής Ολυμπιονικών Γιώργος Πομάσκι που ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο Γιώργος Κουκλάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο πρώην διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου, Πέτρος Κωνσταντινέας (ΣΥΡΙΖΑ, Μεσσηνία), ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης Νίκος Παπαδόπουλος (ΚΚΕ, Ηλεία), ο πρώην ποδοσφαιριστής Θανάσης Δημόπουλος (Ελληνική Λύση, Αχαΐα) και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Βασίλης Τσιάρτας, επικεφαλής του Επικράτειας με την Εθνική Δημιουργία.

Μοναδική εξαίρεση η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου η οποία εξελέγη με το ψηφοδέλτιο Επικράτειας της ΝΔ.

Όσον αφορά τους αθλητικούς συντάκτες/ριες εξελέγησαν με τη ΝΔ η Άννα Καραμανλή (8η στον Νότιο Τομέα Αττικής) και Άρια Αγάτσα (9η στον Βόρειο Τομέα Αττικής.). Δεν τα κατάφερε ο Βασίλης Σκουντής, με το ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο, αφού τερμάτισε δεύτερος.

Βέβαια, στις 25 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα τεθούν εκ νέου στην κρίση του εκλογικού σώματος.

Πηγή: Απογευματινή

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή