“Υπόθεση Κατσούρη”: “Ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» σε 35χρονο οπαδό της ΑΕΚ”!

Print Friendly, PDF & Email

“Στο ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» σε 35χρονο οπαδό της ΑΕΚ φέρεται να προσανατολίζονται οι αρμόδιες αρχές για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.”, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα “ΝΕΑ”.

“Σύμφωνα με αυτό το ιδιότυπο σκεπτικό, ο 29χρονος κτυπήθηκε με μαχαίρι από τον 35χρονο συνοπαδό του κατά λάθος στη διάρκεια της πρώτης μαζικής επίθεσης των κροατών χούλιγκαν στην οδό Κιουτάχειας στη Νέα Φιλαδέλφεια και ενώ προσπαθούσαν να αμυνθούν από τα κτυπήματα που δέχονταν. (…)

Για «διέξοδο» από την κροατική πίεση μιλούν νομικοί «ΝΕΑ» ότι μία τέτοια δίωξη δεν στηρίζεται σε στοιχειωδώς επαρκή στοιχεία, καθώς η συγκεκριμένη εκδοχή παρουσιάζει λογικά κενά. Επιπλέον, εκτιμούν ότι ίσως αποτελεί μία πολιτική διέξοδο στην πίεση που ασκείται από την κροατική πλευρά για αποφυλάκιση των 105 χούλιγκαν, κάτι που ενδέχεται να γίνει τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι για τον 35χρονο είχαν διατυπωθεί υπόνοιες ότι είχε κτυπήσει τον 29χρονο στην προσπάθεια διαφυγής τους από τον χώρο της συμπλοκής.

Ωστόσο, το σενάριο αυτό είχε καταρριφθεί, αφού διαπιστώθηκε ότι σταγόνες αίματος του Μιχάλη Κατσούρη βρέθηκαν περίπου 80 μέτρα μακριά.

Η νέα εκδοχή αναφέρει ότι ενδέχεται τελικά να τον είχε πλήξει στο σημείο της πρώτης εφόδου των Κροατών.

Ο 35χρονος οπαδός της ΑΕΚ έχει ήδη απολογηθεί για συμμετοχή στα επεισόδια και όπως είχε αναφέρει ήταν μαζί με τον 29χρονο την ώρα της εφόδου των Κροατών. (…)

Τα αναφερόμενα ως επιβαρυντικά στοιχεία για τον 35χρονο είναι ότι αφενός βρέθηκαν ίχνη γενετικού υλικού του σε σουγιά που είχε και ίχνη αίματος του θύματος και αφετέρου ότι έχουν καταγραφεί συνομιλίες οπαδών του Παναθηναϊκού που υποστήριζαν ότι «ίσως ο 35χρονος ήξερε τι είχε συμβεί»(…)”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή