“Ένωση Διαιτητών”: Το σχέδιο της ΕΠΟ, η επιθυμία της “ΟΔΠΕ” και ο ρόλος του Αυγενάκη

Print Friendly, PDF & Email

Εκτός από την “επαγγελματική διαιτησία” που αποτελεί σημείο τριβής στις σχέσεις ΕΠΟ – Super League (Ολυμπιακού) ένα άλλο θέμα που αφορά τη διαιτησία έρχεται στην επικαιρότητα με αφορμή την επόμενη ΓΣ της ΕΠΟ και τη συνάντηση που είχε ο Π. Μπαλτάκος με τους Γιανναδάκη και Μπέγκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, η ΕΠΟ επιθυμεί τη δημιουργία τουλάχιστον τριών σωματείων εν ενεργεία αξιωματούχων διαιτησίας Α, Β, και Γ’ κατηγορίας τα οποία θα συστήσουν την Ένωση Διαιτητών που θα γίνει μέλος της ΕΠΟ. Σε αυτό το σχήμα θα δύναται να ενταχθεί και η “Ένωση Διαιτητών – ΟΔΠΕ”.

Η πλευρά της “Ένωσης Διαιτητών – ΟΔΠΕ” έχει αιτηθεί δύο φορές να γίνει μέλος της ΕΠΟ χωρίς όμως το αίτημα της να έχει γίνει αποδεκτό. Αυτό που επιθυμεί είναι να εντάξει στους κόλπους της τους εν’ ενεργεία αξιωματούχους διαιτησίας και να έχει ως μέλη της τους υφιστάμενους συνδέσμους διαιτητών, που μπορούν να μετατραπούν σε “σωματεία”.

Καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του υφυπουργού αθλητισμού, αφού βάσει νόμου αναγνωρίζεται η “Ένωση Διαιτητών – ΟΔΠΕ” και επομένως για να υλοποιηθεί το σχέδιο της ΕΠΟ απαιτεριται τροποποίησή του (του νόμου).

Ο Ελ. Αυγενάκης δεν φέρεται διατεθειμένος να εγκρίνει οποιοδήποτε σχήμα δεν προκύψει συναινετικά.

Τέλος, δεν αποκλείεται να υπάρξει ερμηνευτική παρέμβαση από FIFA/UEFA εφόσον τα εμπλεκόμενα μέρη αδυνατούν να συνεννοηθούν.

Η ανακοίνωση της ΟΔΠΕ

Από την Γραμματεία της Ένωσης Διαιτητών – Ο.Δ.Π.Ε. ανακοινώθηκε ότι
χθες 30/11/2022 ο Πρόεδρός της κ. Εμμανούηλ Γιανναδάκης και ο
Αντιπρόεδρος της κ. Δημήτρος Μπέγκος επισκέφτηκαν τον Πρόεδρο της
ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο και συζήτησαν θέματα που αφορούν την
Ένωση Διαιτητών – Ο.Δ.Π.Ε. και την διαιτησία γενικότερα. Συζητήθηκε
για νέα συνάντηση μετά την λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή