Εντάσεις σε σχολεία με γονείς που αρνούνται να φορέσουν σε παιδιά την μάσκα!

Print Friendly, PDF & Email

Εντάσεις και προβλήματα παρουσιάστηκαν σε διάφορα σχολεία της χώρας, αφού κάποιοι γονείς αρνούνται να φορέσουν στα παιδιά μάσκες.

Στο 55ο Δημοτικό σχολείο της Πάτρας 4 παιδιά έμειναν εκτός, καθώς οι γονείς τους δεν ήθελαν τα παιδιά να φορέσουν μάσκα. Είπαν, μάλιστα ότι θα συνεχίσουν αυτή την τακτική, καθημερινά, διότι δεν πιστεύουν όσα λένε οι λοιμωξιολόγοι.

Επίσης, ένας πατέρας από τη Θεσσαλονίκη, είπε στην κάμερα του ΣΚΑΪ ότι «αν χρειαστεί το παιδί μου δεν θα παρακολουθήσει μαθήματα για έναν χρόνο».

Και στην Κρήτη, υπήρξαν περιπτώσεις γονέων που δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο εξαιτίας του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Κάποιοι γονείς ισχυρίζονται ότι τα παιδιά έχουν αναπνευστικά προβλήματα και γι’ αυτό δε μπορούν να φορούν μάσκα.

Άλλοι, αρνούνται εντελώς να τα στείλουν σχολείο λέγοντας ότι δεν θα κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι για όσο χρειαστεί.

Στο Κορδελιό  μια μαθήτρια, σύμφωνα με το GR Times, αρνήθηκε να φορέσει μάσκα και έφυγε από το σχολείο, παρόλο που ενημερώθηκε ότι αν δεν φορέσει θα πρέπει να βγει εκτός σχολείου και θα πάρει τις αντίστοιχες απουσίες.

Παράλληλα, στο ίδιο σχολείο μια άλλη μητέρα μάλωσε το γιό της επειδή δέχτηκε να φορέσει μάσκα.

Η μητέρα, όπως αναφέρει το GR Times, υποστήριζε ότι με τη μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του και του ζήτησε να την πετάξει, ενώ αμέσως μετά μπήκε στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή για το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Στην Άρτα, πάλι, ένας εκπαιδευτικός αρνήθηκε να φορέσει μάσκα μέσα στην αίθουσα, σύμφωνα με καταγγελία του περιφεριακού διευθυντή εκπαίδευσης του νομού, και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας.

Πηγή: skai

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή