Επαγγελματική διαιτησία: ΕΠΟ και Ολυμπιακός διαφωνούν, μαζί δεν κάνουν αλλά χώρια δε μπορούν!

Print Friendly, PDF & Email

“Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ, ξεκίνησαν σήμερα οι συζητήσεις μεταξύ της Ομοσπονδίας και των ομάδων της Super League 1 σχετικά με τον θεσμό της Επαγγελματικής Διαιτησίας.”, ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

“Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου και του CEO της Ομοσπονδίας κ. Ιάκωβου Φιλιππούση, με τον Γ’ Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Δημήτρη Αγραφιώτη και τον Δ’ Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της ίδιας ΠΑΕ κ. Κώστα Καραπαπά.

Θα επακολουθήσουν συναντήσεις και με τις υπόλοιπες ΠΑΕ της Super League 1 με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για την Επαγγελματική Διαιτησία.”

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη μετατροπή της διαιτησίας σε επαγγελματική, όμως επέμειναν στις ήδη διατυπωμένες θέσεις τους, περί του ποιος θα έχει τον έλεγχο της επαγγελματικής διαιτησίας.

Η ΕΠΟ επιθυμεί η διαιτησία να παραμείνει στους κόλπους της, ενώ ο Ολυμπιακός θέλει να μην υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή της ΕΠΟ με τους διαιτητές της Super League, όπως, άλλωστε, προβλέπει και το “σχέδιο Κλάτενμπεργκ”.

Ωστόσο, ούτε η ΕΠΟ, ούτε οι ΠΑΕ της Super League, μπορουν να προχωρήσουν μόνες τους. Η ΕΠΟ χρειάζεται τη Super League και τούμπαλιν.

Η Super League δεν μπορεί να πάρει τη διαιτησία από την ΕΠΟ χωρίς τη συναίνεση της ομοσπονδίας και γι’ αυτό θέλει να την κάνει εταίρο στην εταιρεία που θα τρέξει την επαγγελματική διαιτησία.

Από την άλλη η ΕΠΟ δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει το κόστος της επαγγελματικής διαιτησίας, επομένως δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς της συγκατάθεση των ΠΑΕ της Super League, που πληρώνουν τα έξοδα διαιτησίας για τους αγώνες τους.

Διαβάστε ακόμα:

Επαγγελματική Διαιτησία: ΠΑΟΚ και ΑΕΚ υπέρ της ΕΠΟ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός υπέρ της Super League!

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή