Φιάσκο της ΕΠΟ: Η UEFA “άδειασε” το κατασκεύασμα του acting Φιλιππούση και δικαίωσε τον Άρη!

Print Friendly, PDF & Email

Η UEFA έστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ αναφέροντας πως η ΠΑΕ Άρης σωστά αδειοδοτήθηκε από το πρώτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης (ΠΟΑ) κι έτσι δεν υπάρχει πλέον θέμα με τη συμμετοχή της στο Conference League, παρότι ο προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Β. Σαράκης, έκανε αρχικά αρνητική εισήγηση στο ΠΟΑ και αφότου ο Άρης πήρε άδεια συμμετοχής στην Ευρώπη και στην SL1, άσκησε έφεση οδηγώντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό (Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης).

Αυτή η εξέλιξη οφείλεται στις ενέργειες της ΠΑΕ Άρης, η οποία μόλις έγινε γνωστό ότι ο Σαράκης κατέθεσε έφεση απευθύνθηκε στην UEFA καταθέτοντας τα σχετικά στοιχεία και ζητώντας της να παρέμβει.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των αδειοδότήσεων της ΕΠΟ η UEFA παραμβαίνει πριν ολοκληρωθούν τα στάδια που προβλεπονται για την αδειοδότηση της ομάδας σε επίπεδο εθνικής ομοσπονδίας. Δηλαδή πριν καν η υπόθεση τελεσιδικήσει!

Η παρέμβαση αυτή ερμηνεύεται ως έλλειψη εμπιστοσύνης και “άδειασμα” στο κατασκέυασμα του acting Φιλιππούση, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο, αποφάσισε να καταργήσει τη διεύθυνση αδειοδότησης, να καθαιρέσει τον επί πολλά έτη διευθυντή της και να την μετατρέψει σε τμήμα υπό τη νομική διεύθυνση, στην οποία διευθυντής είναι το δεξί χέρι του Φιλιππούση στην ΕΠΟ, Ν. Μπάρτζης.

Προϊστάμενο στο τμήμα αδειοδότησης, ο Φιλιππούσης έβαλε τον υφιστάμενο του Μπάρτζη, Β. Σαράκη.

Σαράκης και Μπάρτζης είναι ήδη  κατηγορούμενοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας για παραβίαση του καταστατικού της ΕΠΟ!

Επομένως η πρώτη διαχείριση των φακέλων αδειοδότησης από τον εκλεκτό του Φιλιππούση, Σαράκη, κατέληξε σε φιάσκο!

Όσον αφορά το σκεπτικό της UEFA, είναι τέτοιο που εκθέτει τον Σαράκη, αφού βάσει κανονισμου αδειοδότησης είναι αυτοπόδεικτο ότι ο Άρης δεν έπρεπε να διευθετήσει ενόψει της φετινής αδειοδότησης την οφειλή στον Παλαθουέλος, επειδή η δικαίωση του πρώην παίκτη της ομάδας από το CAΣ προέκυψε στις 27 Ιανουαρίου 2022 κι ως εκ τούτου θα πρέπει να θεωρηθεί ως νέο στοιχείο.

Σύμφωνα με το Άρθρο 50 του Κανονισμού Αδειοδότησης, οι ομάδες οφείλουν να έχουν τακτοποιήσει έως 31/3/22 τις οφειλές που έχουν προκύψει μέχρι τις 31/12/21

Η συγκεκριμένη οφειλή προέκυψε στις 27 Ιανουαρίου 2022 από το CAS, και επομένως δεν θα έπρεπε μα θεωρηθεί ληξιπρόθεσμη κατά την εξέταση του φακέλου αδειοδότησης του Άρη.

Να αναφέρουμε ακόμα ότι η διοίκηση Καρυπίδη τακτοποίησε και την οφειλή προς τον Ρούμπεν Παλαθουέλος καταβάλλοντας 101.429 ευρώ. Το συγκεκριμένο χρέος ήταν ύψους 58 χιλιάδων ευρώ (υπήρχε από το 2007 από την παλιά διοίκηση) το οποίο με τους τόκους σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Θέμα νομιμότητας με την κατάργηση της Διεύθυνσης Αδειοδότησης χωρίς απόφαση της ΕΕ ΕΠΟ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή