Το σκεπτικό της επιτροπής: Γιατί απαλλάχθηκαν Μπάρτζης και Σαράκης – Γιατί δεν εξέπεσαν Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Το blog dikografies έφερε στη δημοσιότητα το σκεπτικό της Επιτροπής Δεοντολογίας, που τιμώρησε με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τρεις μήνες τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Π. Δημητρίου, τον Α’ Αντιπρόεδρο, Α. Αντωνίου και τον ταμία, Κλ. Τζαφέρη, επειδή ως μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, έλαβαν στις 14/9 την απόφαση να χορηγήσουν παράταση στις υπό αδειοδότηση ομάδες της Football League, που ανήλθαν χωρίς αγωνιστικά κριτήρια στη SL2, λόγω του νόμου Αυγενάκη, για να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας έκρινε ότι η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, που έκρινε την απόφαση άκυρη (δις) είναι δεσμευτική γι΄αυτήν. Το Διαιτητικό Δικαστήριο αναφέρει ότι η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων ήταν αναρμόδια επειδή δεν συνέτρεχε έκτακτος λόγος για να ληφθεί αυτή η απόφαση με την οποία τροποποιούνται τρία άρθρα του κανομισμού αδειοδότησης, “ενώ το πρωτάθλημα έχει αρχίσει”.

Οι νομικοί της ΕΠΟ Μπάρτζης και Σαράκης, που εισηγήθηκαν να μην επιβληθούν στις ομάδες οι κυρώσεις που προβλέπονται για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ, δεν τιμωρήθηκαν επειδή δεν εμπίπτουν στον κανονισμό δεοντολογίας. Η Επιτροπή Δεοντολογίας τους “παραπέμπει” στο Δικηγορικό Σύλλογο!

Τα τρία μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων τιμωρήθηκαν για παραβίαση τριών άρθρων του κανονισμού αδειοδότησης με την μικρότερη προβλεπόμενη ποινή. Ωστόσο δεν εξέπεσαν των αξιωμάτων τους όπως ζητούσε ο καταγγέλλων, Αλ. Κούγιας, επειδή η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν μπορεί να επιβάλει τέτοια ποινή και η μόνη αρμόδια είναι η γενική συνέλευση της ΕΠΟ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή