Γκαγκάτσης: Δεν υπάρχει καμία συμμαχία ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό – Οι Έλληνες που είναι τώρα στην ΚΕΔ θ’ αλλάξουν

Print Friendly, PDF & Email

Συνέντευξη στη “Δίκη στο OPEN” έδωσε ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, Μ. Γκαγκάτσης.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την αποχώρηση του Μελισσανίδη και την πρώτη συνάντηση τους: «Ήταν μια αιφνιδιαστική εξέλιξη. Σαφώς αφήνει ένα βαρύ αποτύπωμα στο ποδόσφαιρο. Το όνομα του είναι μεγαλύτερο και από τον προηγούμενο μεγάλο ιδιοκτήτη της ΑΕΚ. Αφήνει μια ομάδα μεγάλη, πρωταγωνίστρια με δικό της γήπεδο και προπονητικό κέντρο. Η ΑΕΚ δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα χωρίς εκείνον. Γνωριστήκαμε στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη, είχαν δει μαζί το παιχνίδι. Με φώναξε ο Σαββίδης και τον γνώρισα. Η πρώτη εντύπωση ήταν θετικότατη, ένας άνθρωπος της πιάτσας. Υπήρχε μια συμμαχία σε κάποια ορισμένα σημεία, η οποία πλέον δεν υπάρχει. Από το 2014 και μετά. Αποφάσισε η κάθε πλευρά να χαράξει το δρόμο της».

Δεν υπάρχει καμία συμμαχία ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού. Μίλησα στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης για ισονομία και δικαιοσύνη. Όποιος θέλει να είναι μαζί μας καλώς να έρθει να ψηφίσει, όπως κι αν λέγεται, όποια ομάδα κι αν είναι.

Δεν ήξερα ότι θα έρθει ο Σπάθας. Ότι ήρθε στη συγκέντρωση, που ήταν ανοιχτή σημαίνει ότι ίσως στηρίζει αυτά που πρεσβεύουμε. Δεν περιλαμβάνεται (ο Σπάθας) στο ψηφοδέλτιο και δεν θα είναι σε επιτροπή. Αν πήγαινε σε συγκέντρωση της άλλης πλευράς θα ρωτούσε κάνεις αν θα διοικήσουν μαζί με τον Σπάθα;

Η επαφή με τους Καρρά και Δημητρακοπούλου έγινε μέσω του πατέρα μου. Ήταν υποψήφιοι με τον ψηφοδέλτιο του πατέρα μου απέναντι στον κ. Σαρρή που στηριζόταν από τον Ολυμπιακό.

Ένιωσα ότι δεν υπήρξε όση ισονομία θα ήθελα στο πρωτάθλημα. Αν υπήρχε ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε ευκολότερα το πρωτάθλημα.

Στο τέλος της τετραετίας είμαι σίγουρος ότι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ που είναι δύσπιστοι θα μας χειροκροτήσουν.

O Ροζέτι θα στείλει τρεις υποψηφίους για την ΚΕΔ και η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα αποφασίσει ποιος από τους τρεις θα είναι ο νέος αρχιδιαιτητής, που θα έρθει μαζί με τους συνεργάτες τους και θα πλαισιωθεί από Έλληνες που δεν θα έχουν σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι Έλληνες θα ασχολούνται από τη Γ’ Εθνική και κάτω.

Οι πίνακες θα βγούν έως 31/8. Οι Έλληνες που είναι τώρα στην ΚΕΔ θ’ αλλάξουν.

Θα συνεχίσουμε με τους νέους διαιτητές τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά. Δεν έχει φύγει η τοξικότητα.

Θα αυστηροποιήσουμε τον πειθαρχικό κώδικα ως προς την προστασία των διαιτητών. Θα είναι το μοναδικό που θα υπάρχει αφαίρεση βαθμών.

Η επαγγελματική διαιτησία δεν θα γίνει μέσω της Super League, θα γίνει μέσω της ΕΠΟ. Είμαι υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν εκλεγώ θα είναι η λύση του θέματος με την Ένωση Διαιτητών.

Ο τελικός Κυπέλλου θα γίνεται στο ΟΑΚΑ και στην προκήρυξη θα μπει ότι εφόσον το Καυττζόγλειο μπορεί να έχει φιλάθλους και περάσει στον τελικό ομάδα της Θεσσαλονίκης θα γίνεται κλήρωση μεταξύ ΟΑΚΑ και Καυτατζόγλειο.

Θα εισηγηθώ στο νέο πρωτάθλημα να γίνονται αγώνες κατάταξης μεταξύ των ομάδων 1-4, 5-8 και 9-14.

Θα εξετάσω την περίπτωση του VAR στη Super League 2. Θα ήθελα να το συζητήσω με υπουργό αθλητισμού. Ως κοινωνικό αγαθό πιστεύω ότι η πολιτεία πρέπει να συμβάλλει στο VAR.

Στην καινούργια σύμβαση θα ζητήσουμε να μπουν η goal line technology και το ημιαυτόματο οφσάιντ.

Θα θεσπίσουμε αυστηρότερα κριτήρια για τη συμμετοχή στη Super League 2. Η αναδιάρθρωση ήταν λάθος.

Έχω στο μυαλό μου προπονητή για την Εθνική. Θέλω να τον κλείσω πριν εκλεγώ.

Δεσμεύομαι ότι το προπονητικό κέντρο της Εθνικής θα ολοκληρωθεί στη διάρκεια της θητείας μου.

Όταν αποδεικνύεται χειραγώγηση αγώνων θα υπάρχει ποινή υποβιβασμού.

Οι τακτικοί δικαστές είναι πιο δύσκολο να χειραγωγηθούν από τους συνταξιούχους δικαστές. Καμία αντίρρηση οι τακτικοί δικαστές να πληρώνονται από το κράτος και να συνεδριάζουν εκτός ΕΠΟ. Δεν είμαι υπέρ στην αλλαγή των τακτικών δικαστών.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο δεύτερος πατέρας μου.

Δείτε την εκπομπή:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή