Οι αλλαγές που προτείνονται από FIFA/UEFA για την ΕΠΟ και η “mediation committee”

Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκαν οι διαδοχικές συναντήσεις της τετραμελούς επιτροπής των FIFA/UEFA με εκπροσώπους των τεσσάρων «μεγάλων» ΠΑΕ.

H πρώτη συνάντηση έγινε με τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ, Μ. Γκαγκάτση, η δεύτερη με τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού, Αθ. Μπαλωμένου και Χρ. Παναγόπουλο, η τρίτη με τον εκπρόσωπο του ΟΣΦΠ, Ι. Βρέντζο και η τέταρτη με τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ, Μ. Λυσσάνδρου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι εκπρόσωποι των FIFA/UEFA άνοιξαν τα χαρτιά τους σχετικά με τις αλλαγές που θα εισηγηθούν προκειμένου να περάσουν στην ΓΣ της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου.

Όσα είπαν επιβεβαιώνουν πλήρως τα ρεπορτάζ του Soccerplus για την ατζέντα των διεθνών συνομοσπονδιών για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το καταστατικό της ΕΠΟ.

Τα θέματα, που σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus ζήτησαν να περάσουν στο καταστατικό είναι τα εξής:

1. Η μείωση των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ από 21 σε 15 ή 17
2. Η αύξηση της εκπροσώπησης της Super League στην ΕΠΟ από 11% σε 22%
3. Η μείωση των επιτροπών της ΕΠΟ και δημιουργία επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
4. Μία ψήφος σε κάθε μέλος της ΓΣ (Ένωση και ΠΑΕ Super League).

Επίσης, η UEFA ανακοίνωσε ότι θα διοριστεί “Επιτροπή Παρακολούθησης” (mediation committee), η οποία θα εποπτεύει την ορθή χρήση του καταστατικού και τη λειτουργία των επιτροπών, αλλά δεν θα παρεμβαίνει στο καθημερινό έργο της Ομοσπονδίας.

Όσον αφορά το νευραλγικό κομμάτι της διαιτησίας ειπώθηκε ότι δεν πρέπει να αναμένονται δομικές αλλαγές.

Τέλος, ειπώθηκε, ίσως για δημιουργία εντυπώσεων, ότι αν οι αλλαγές που θέλει η FIFA δεν περάσουν από τη ΓΣ της ΕΠΟ και δημιουργηθεί ξανά αδιέξοδο, τότε θα επιστρέψει ο «μπαμπούλας» του Grexit.

Το απόγευμα της Πέμπτη 8/6 θα γίνουν δύο συναντήσεις με τις Ενώσεις.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή