Μείωση του εκλογικού σώματος και των μελών της Ε.Ε. της ΕΠΟ θα προτείνει η FIFA

Print Friendly, PDF & Email

Ο αριθμός των μελών των ΓΣ της ΕΠΟ και ο αριθμός των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής (πρώην ΔΣ) θα είναι από τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση με τις Ενώσεις από το κλιμάκιο των FIFA – UEFA που αναμένεται στην Αθήνα εντός του Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus η FIFA προσανατολίζεται να προτείνει την επαναφορά του αριθμού του αριθμού των μελών της ΓΣ στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2015, όταν κάθε Ένωση είχε δικαίωμα μίας ψήφου ενώ από μία ψήφο είχαν και οι δύο επαγγελματικές λίγκες.

Το σενάριο που φέρεται να προκρίνει η FIFA είναι αυτό της μίας ψήφου ανά Ένωση και της μίας ψήφου σε κάθε ΠΑΕ της Super League. Δηλαδή το σύνολο των εκλεκτόρων θα μειωθεί σε 72 από 180 που είναι σήμερα.
Ωστόσο, μια τέτοια πρόταση θεωρείται ότι δύσκολα θα ψηφιστεί από τις Ενώσεις οι οποίες θα έχουν τριμελή εκπροσώπηση στη ΓΣ της 30ης Ιουνίου.

Με άλλα λόγια θα είναι σαν να ζητείται από το σώμα να ψηφίσει τον περιορισμό της εκλογικής του δύναμης.

Ήδη η ΕΠΣ Αθηνών μέσω δήλωσης του προέδρου της Π. Δημητρίου στο Soccerplus, έχει ταχθεί υπέρ της περαιτέρω διεύρυνσης του εκλογικού σώματος με δικαίωμα ψήφου σε κάθε μέλος ΔΣ των ΕΠΣ, ενώ η Επιτροπή των Ενώσεων έχει καταθέσει για το θέμα του εκλογικού σώματος έξι διαφορετικές προτάσεις, εκ των οποίων η “πρόταση Γ” ομοιάζει με την φερόμενη ως πρόταση της FIFA.

Με αυτήν την πρόταση αυξάνεται το ποσοστό εκπροσώπησης της Super League.

Επίσης η FIFA φέρεται να προσανατολίζεται στο να προτείνει τη μείωση των μελών της Ε.Ε. θεωρώντας ότι ο αριθμός 21 είναι υπερβολικός για μια ομοσπονδία όπως η ελληνική.

Ωστόσο και αυτή η πρόταση αναμένεται να συναντήσει αντιδράσεις, όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Ενώσεων στην συγκέντρωση των υποστηριχτών της υποψηφιότητα του Ευ. Γραμμένου, προ ημερών στο Βόλο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή