Η ΕΠΣ Μεσσηνίας δεν αναγνωρίζει το δάνειο 200.000 ευρώ που έλαβε από την ΕΠΟ!

Print Friendly, PDF & Email

Αντιδράσεις προκάλεσε το δημοσίευμα του Soccerplus περί του πορίσματος της εταιρείας Deloitte, η οποία διενήργησε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στην ΕΠΟ για τα έτη 2014, 2015 και 2016 έως τον Οκτώβριο.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση της συντακτικής ομάδας του Soccerplus σε κάποιες περιπτώσεις δανεισμού των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων δεν τέθηκε υπόψη των ελεγκτών της εταιρείας σχετική σύμβαση, είτε έγκριση αρμόδιου οργάνου για την χορήγηση δανείων, καθώς και παραστατικά μερικής αποπληρωμής τους.

Xαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ΕΠΣ Μεσσηνίας στην οποία δόθηκε δάνειο περίπου 200.000 ευρώ με πρόβλεψη να εξοφληθεί μέσω της παρακράτησης του 10% από την ετήσια επιχορήγηση.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα η κάλυψη του δανείου με τη μέθοδο που επελέγη είναι βραδεία και προκειμένου να εξοφληθεί το δάνειο απομένουν 167.000 ευρώ.
Η δανειοδότηση της ΕΠΣ Μεσσηνίας από προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ προκάλεσε αναστάτωση στην εν λόγω Ένωση, στην οποία, έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίας παρουσίας, ο Αρ. Σταθόπουλος, αναγκάστηκε να αποχωρήσει, λόγω του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, που του επέβαλε ο ανακριτής διαφθοράς Γ. Ανδρεάδης, επειδή είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Τον Σταθόπουλο διαδέχθηκε, τον Ιούνιο του 2015, στην προεδρία της Ένωσης ο Λ. Οικονομίδης, ο οποίος ήταν ήδη μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Ο Οικονομίδης φέρεται να πληροφορήθηκε την ύπαρξη δανείου 200.000 ευρώ προς την ΕΠΣ Μεσσηνίας από το δημοσίευμα του Soccerplus.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δάνειο αυτό δεν βρέθηκε στα βιβλία της Ένωσης και γι’ αυτό ο Οικονομίδης αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στην ΕΠΟ από την οποία ζητεί διευκρινήσεις, υποστηρίζοντας ότι η ΕΠΣ Μεσσηνίας ουδέποτε αιτήθηκε και ουδέποτε έλαβε δάνειο, ούτε συζητήθηκε θέμα δανειοδότησης στο ΔΣ.

Εξάλλου, η ΕΠΣ Μεσσηνίας ζητεί από την ΕΠΟ αποδεικτικά στοιχεία για το αν και πότε χορηγήθηκε δάνειο και ποιοι έχουν βάλει υπογραφές.

Από τα παραπάνω εγείρεται μείζον θέμα, ειδικότερα εφόσον αποκαλυφθεί ότι οι προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ έδιναν χρήματα της ομοσπονδίας με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς να πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Επίσης εγείρεται μείζον θέμα βάση της πληροφορίες από το πόρισμα της Deloitte και την αντίδραση της ΕΠΣ Μεσσηνίας και για τον πρώην πρόεδρο της εν λόγω Ένωσης και νυν δήμαρχο Οιχαλίας Μεσσηνίας, Αρ. Σταθόπουλο, επί των ημερών του οποίου φέρεται να δόθηκε από την ΕΠΟ το επίμαχο δάνειο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή