Η δημιουργική λογιστική της acting ΕΠΟ φτωχοποιεί τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων!

Print Friendly, PDF & Email

Στην τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΟ οι Ενώσεις καλούνται να ψηφίσουν τον οικονομικό απολογισμό του 2021 και τον προϋπολογισμό του 2023 μαζί με έναν υποψήφιο πρόεδρο που λέει ότι θα τις στηρίξει.

Όμως, όπως προκύπτει από τα τα οικονομικά στοιχεία που στάλθηκαν στις ΕΠΣ ενόψει της τακτικής γενικής συνέλευσης, η acting ΕΠΟ έκανε… δημιουργική λογιστική στην πλάτη τους.

Με άλλα λόγια παρουσιάζει αύξηση εσόδων περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ η οποία οφείλεται στα χρήματα που δεν δόθηκαν ως τακτική επιχορήγηση στις Ενώσεις και σε χρήματα, περίπου 400.000 ευρώ, που επρόκειτο να δοθούν ως αποζημιώσεις και δεν δόθηκαν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για τη χρήση του 2021 “η Ομοσπονδία επιβάρυνε τα αποτελέσματά της με Επιχορηγήσεις προς τις Ενώσεις ποσού ευρώ 560.000 οι οποίες είναι μειωμένες κατά ποσό ευρώ 1.940.000 από το αντίστοιχο κονδύλι του Προϋπολογισμού.”

Δηλαδή, παρότι η ΓΣ του 2020 αποφάσισε να επιχορηγήσει τις Ενώσεις με 2,5 εκάτ. ευρώ, η η acting διοίκηση/διεύθυνση που προέκυψε από τις εκλογές του 2021, δεν έδωσε στις Ενώσεις 1.940.000 ευρώ, ενώ όπως προκύπτει από τον σχετικό πίνακα ούτε χρήματα για τις διαιτησίες έδωσε, ούτε για τα τοπικά πρωταθλήματα, ούτε για τον μηχανολογικό εξοπλισμό, πάροτι είχαν προϋπολογιστεί!

 

Όσον αφορά τον προύπολογισμό του 2023 έχει μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: Δεν προβλέπει τακτικές επιχορηγήσεις στις Ενώσεις!

Όπως αποδεικνύεται, η πραγματικότητα των αριθμών είναι τελείως διαφορετική, ίσως και οδυνηρή από τα εύκολα λόγια και τις ανέξοδες υποσχέσεις.

Εφόσον οι Ενώσεις δεχθούν την επί της ουσία οικονομική τιμωρία που τους έχει επιβληθεί υπερψηφίζοντας όσα τον απολογισμό του 2021 και τον προϋπολογισμό του 2023 θα είναι σα να συμβάλλουν στην φτωχοποίησή τους.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή