Η ΕΠΟ με το όπλο παρά πόδα: “Ο αγώνας ενάντια στο μητρώο συνεχίζεται” – Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις

Print Friendly, PDF & Email

Υπό την πίεση σωματείων και ενώσεων, μένοντας αβοήθητη από τις FIFA/UEFA και χωρίς να κερδίσει τίποτα περισσότερο από μια δεκαήμερη παράταση – σε σχέση με αυτά που ζητούσε  από τον υφυπουργό αθλητισμού- η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε με μοναδικό μειοψηφούντα τον πρόεδρο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Π. Διακοφώτη, την ανάκληση της απόφασης της ΓΣ της 30/9 περί διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, λόγω διαφωνίας με διατάξεις του νόμου για τη συμμετοχή των σωματείων στα πρωταθλήματα.

Ωστόσο, όπως είπωθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, από τον πρόεδρό της Π. Μπαλτάκο, κατά τη συζήτηση του θέματος στην Εκτελεστική Επιτροπή, η ΕΠΟ θα μπει στη λογική να πολεμήσει το “μητρώο της ΓΓΑ” και εφόσον τον ερχόμενο Ιούνιο, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση, δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της, τότε θα ενημερώσει τα σωματεία, πριν αρχίσουν προετοιμασία ότι τα πρωταθλήματα δεν θα ξεκινήσουν!

Στην έκτακτη ΓΣ στις 2/11 θα συζητηθούν τα προβλήματα των σωματείων που δεν έχουν νομιμοποιηθεί ή/και των Ενώσεων των οποίων πρωταθλήματα δεν μπορούν να διεξαχθούν.

Το Νοέμβριο έχει προγραμματιστεί στο ΣτΕ η συζήτηση της προσφυγής τεσσάρων σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου κατά της συνταγματικότητας του νόμου.

Στο κλίμα όσων είπε ο κ. Μπαλτάκος, η ανακοίνωαση της ομοσπονδίας:

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά την σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας να επαναρχίσουν άμεσα, έπειτα και από την εκπεφρασμένη επιθυμία πολλών σωματείων, παραγόντων, γονέων και αθλητών να επιστρέψουν σε αγωνιστική δραστηριότητα.

Τονίζεται, ωστόσο, ότι για την ΕΠΟ, το όλο θέμα του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων δεν τελειώνει σήμερα, αλλά μόλις αρχίζει.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή