Η ΕΠΟ σύστησε πενταμελή επιτροπή για να συναντήσει τις FIFA/UEFA και να ζητήσει παρέμβαση στο “νόμο Αυγενάκη”

Print Friendly, PDF & Email

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (11/2) αποφάσισε να συστήσει πενταμελή επιτροπή η οποία θα συναντηθεί με αξιωματούχους της UEFA για τον “νόμο Αυγενάκη”.

Η πενταμελής επιτροπής θα απαρτίζεται από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Β. Γραμμένο, τον αναπληρωτή πρόεδρο Ν. Βακάλη, τον Α’ αντιπρόεδρο Στ. Αντωνίου και τα μέλη της ΕΕ, Τ. Παπαχρήστο και Δ. Κουπτσίδης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ είναι κάθετα αντίθετη με ορισμένες διατάξεις του “νόμου Αυγενάκη” και για αυτόν λόγο σύστησε πενταμελή επιτροπή, η οποία θα ταξιδέψει στη Νιόν για να συναντηθεί με εκπροσώπους των FIFA/UEFA και να ζητήσει πιο δραστικά μέτρα.

Είναι ενδεικτικό πως κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης ο “νόμος Αυγενάκη” χαρακτηρίστηκε από μέλη της ΕΕ, «αντισυνταγματικός». Οι αντιδράσεις της ΕΠΟ επικεντρώνονται κυρίως στο Μητρώο της ΓΓΑ και τις διατάξεις που προβλέπονται για όσα σωματεία δεν έχουν ενταχθεί σε αυτό, όπως απώλεια εκλογικού δικαιώματος και αποκλεισμού από τα τοπικά πρωταθλήματα.

Επίσης, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στην ΕΠΟ αναφορικά με τη στάση του υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος κατά την ομοσπονδία αποφεύγει να “καθίσει στο ίδιο τραπέζι” με το ποδόσφαιρο, αδιαφορώντας να απαντήσει σε δύο σχετικέ επιστολές με αίτημα για τηλεδιάσκεψη.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή