Η “κατάρα” των 100 χρόνων συνεχίζεται!

Print Friendly, PDF & Email

 

Όχι, δεν το έχασε η ΑΕΚ επειδή ήταν καλύτερος ο ΠΑΟΚ. Ή τουλάχιστον δεν το έχασε μόνο γι’ αυτό το λόγο. Όλα ξεκίνησαν το μακρινό 2008. Ο Παναθηναϊκός συμπλήρωνε 100 χρόνια. Ήθελε να γιορτάσει το συμπλήρωμα 100 χρόνων με τον συγχωρεμένο David Bowie ή έστω τον Prince πριν μας χαιρετήσει και αυτός βρε αδερφέ, αλλά του φέρανε Άννα Βίσση, Στράτο Διονυσίου και Γιώργο Δημητριάδη.

Ο κόσμος και κάποιοι που τρέχανε εκείνη την συναυλία στόχευαν στην πρώτη περίπτωση που αντικειμενικά, θα έκανε πάταγο, αλλά μετά από παρέμβαση Βαρδινογιάννη, καταλήξαμε στους Έλληνες “βάρδους”. Δεν λέω, Παναθηναϊκάρες και οι τρεις αλλά και το πρωτάθλημα δεν βάφτηκε πράσινο και η συναυλιακή μέρα πραγματοποιηθεί με έναν αέρα μελαγχολίας στο μισογεμάτο (μπασκετικό) ΟΑΚΑ.

Εκείνη την στιγμή κάποιος γύρισε και είπε… “Καταραμένε Βαρδινογιάννη, αφού δεν πήρα εγώ πρωτάθλημα στα 100 χρόνια μου, να μην σώσει να το πάρει κανείς”.
Φέτος λοιπόν η ΑΕΚ έκλεινε τα 100 της χρόνια. Ίσως η φερόμενη συνάντηση Μελισσανίδη – Τζίγγερ να έδεσε το γλυκό. Με αποτέλεσμα να πάει να πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα για τα 100 της χρόνια και να το χάσει. Ενώ τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, 100 χρόνια θα κλείνει ο Ολυμπιακός και την μεθεπόμενη ο ΠΑΟΚ. Πρωταθλητές δεν θα βγουν εκείνες τις χρονιές, λόγο της κατάρας. Δεν το πιστεύετε, αλλά θα το δείτε.
Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε. Πως μπορεί να αισθάνεται ένας ΑΕΚτζής αυτή την στιγμή; Για τον ΠΑΟΚ ξέρουμε, έχει δικαίωμα να λέει ότι πήρε ένα μάγκικο πρωτάθλημα με κόντρα διαιτησία και παραρτήματα. Για τον Ολυμπιακό το ξέρουμε, ότι θα πει ότι κάνω ένα ή δύο χρόνια αποχή από το πρωτάθλημα για να τα παίρνω μετά συνεχόμενα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα ρωτήσει προς τα που είναι η κορυφή και μόλις του πεις, αυτός θα πάει από την άλλη. Φέτος μάλιστα, το έκανε και συνειδητά. Στην ΟΠΑΠ Αρένα είπε: “Δεν το θέλω το πρωτάθλημα, με το ζόρι θα με βάλεις να το πάρω;”
Η αλήθεια είναι ότι ψίλωσε πολύ ένας φίλος της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα. Και ακούγεται ότι έκανε συμμάχους, όπως με τον Άρη και την Λαμία, σε βαθμό παρεξήγησης. Και για να βρεις έστω και ένα σφύριγμα που αδικεί την ΑΕΚ πρέπει να ψάξεις εξονυχιστικά, όλους τους αγώνες της, μπας και βρεις 1-2. Και καινούργιο γήπεδο έκανε. Και πήρε ένα double για το Welcome πήρε. Αφεντικό με λίγα λόγια.
Όμως μετά από τον τρόπο που τελείωσε το φετινό πρωτάθλημα, ένας φίλαθλος της ΑΕΚ από πρώτος, αισθάνεται τρίτος. Και αυτό το λέω γιατί το πήρα με μια καινούργια ομάδα και καινούργιο προπονητή, μόλις μπήκα στο γήπεδο μου. Το πήρα με μέτριο έως κακό ποδόσφαιρο, στα 100 χρόνια της ομάδας. Το τρίτο συνεχόμενο, της νέας χρονιάς δηλαδή, θα το πάρω επειδή είμαι καλύτερη ομάδα από όλους σας. Οπότε ετοιμαστείτε. Η νέα δύναμη στο ποδόσφαιρο που λέγεται ΑΕΚ δεν έρχεται απλά, είναι εδώ για να τα σαρωσει ΟΛΑ. Δεν αισθάνεσαι πρώτος με όλο αυτό;
Σήμερα όμως, έχεις δύο επιλογές. Ή να δεις το ποδόσφαιρο συνολικά. Όπου θα δεις ότι ακόμα είσαι τρίτος σύλλογος ως φίλος της ΑΕΚ σε τίτλους και απέχεις πολύ από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, ενώ σε χωρίζει το χάος, από τον πρώτο Ολυμπιακό.
Όμως έχεις και την επιλογή να δεις το ποδόσφαιρο, από τότε που “καθάρισε η μπουγάδα με την διαιτησία”. Όπου θα δεις ότι και πάλι τρίτος είσαι.
Πρώτος είναι πάλι ο Ολυμπιακός και δεύτερος είναι ο ΠΑΟΚ με περισσότερους τίτλους από σένα (με ισοπαλία στα πρωταθλήματα, αλλά σημαντική διαφορά στα κύπελλα).
Όμως για τον φίλο της ΑΕΚ δεν είναι μόνο αυτό. Ας αφήσουμε δηλαδή τα κύπελλα και ας πιάσουμε τα πρωταθλήματα. Έχει δυο η ΑΕΚ και δυο ο ΠΑΟΚ. Για τα δυο του ΠΑΟΚ λένε όλοι ότι ήταν τα πιο μάγκικα και αρσενικά της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Όχι μόνο ΠΑΟΚτζήδες, όχι μόνο ουδέτεροι, αλλά ούτε οι φίλοι της ΑΕΚ δεν μπορούν να διαφωνήσουν. Αν θέλουμε να τα λέμε όλα, φέτος ο ΠΑΟΚ το πήρε με μη φιλική διαιτησία και με όλες τις ομάδες των play off, εναντίον του. Άσε δε που το πρώτο πρωτάθλημα από τα δύο ήταν και αήττητο. Δηλαδή τι άλλο να πεις εκεί;
Αντίθετα η ΑΕΚ από τότε που καθάρισε η μπουγάδα, έχει πάρει και αυτή δύο πρωταθλήματα, για τα οποία οι αντίπαλοι της, αμφότεροι, της λένε στα ίσια ότι δεν μου πήρες το πρωτάθλημα, μου το έκλεψες!
Για το πρωτάθλημα του 2018, λέει όλος ο ΠΑΟΚ δια στόματος Λουτσέσκου ότι η ΑΕΚ του έκλεψε το πρωτάθλημα. Ενώ για το πρωτάθλημα του 2023 βγήκε ο Αλαφούζος λίγες μέρες μετά και πάλι είπε ότι η ΑΕΚ του έκλεψε το πρωτάθλημα.
Και δεν είναι η πίκρα του ηττημένου, γιατί και σήμερα υπάρχουν ηττημένοι. Όλοι όμως αναγνωρίζουν τον ΠΑΟΚ. Ούτε η ΑΕΚ μεγάλωσε τόσο πολύ για να έχει την ίδια αντιπάθεια που θεωρητικά θα έχει ο Ολυμπιακός από τους φίλους των άλλων ομάδων. Το λένε επειδή το πιστεύουν ότι κλέφτηκε το πρωτάθλημα. Και σαν ΑΕΚ δεν βγήκες και να το διαψεύσεις.
Και τώρα τι γίνεται; “Κλέφτης” ο Ολυμπιακός που έχει συνολικά 47, “κλέφτρα” όπως οι αντίπαλοί την κατηγορούν και η ΑΕΚ για τα δυο τελευταία;
Ή η ΑΕΚ έγινε Ολυμπιακός και ο Ολυμπιακός παλιά ΑΕΚ; Δεν ξέρω. Ξέρω όμως κάτι άλλο. Ότι σε όλη την διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, η ΑΕΚ το έχασε δείχνοντας όλη την ώρα τον Παναθηναϊκό ως τον ευνοημένο από την διαιτησία!
Κάτι που δεν είχε κανένα νόημα να το κάνει, αν πίστευε ότι πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα χωρίς καμία σκιά. Ίσως πίστευε ότι έτσι δεν θα το πάρει ο Παναθηναϊκός που είχε γίνει για την ΑΕΚ κακό σπυρί, ίσως πίστευε ότι έτσι με τον ΠΑΟΚ θα παραμείνουν φιλαράκια. Ποιος ξέρει;
Αλλά με την ΑΕΚ να έχει το μαχαίρι και το καρπούζι, ακόμα και με ξένους διαιτητές, φιλία με ομάδα που στοχεύει στην πρώτη θέση, δεν μπορεί να γίνει… Ας πάμε λοιπόν σε καινούργια play off, για να είναι και το επόμενο πρωτάθλημα μάγκικο, που όλοι θα στοχεύουν την πρώτη θέση…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή