Η τσίχλα των υποσχέσεων

Print Friendly, PDF & Email

 

Γράφει ο  Ι. Τσίγκας* –

Σε όλο το κόσμο όλοι οι άνθρωποι ξεκινάνε με σκοπό να κάνουν κάποια προκοπή στη ζωή τους. Όταν εξασφαλίσουν τα του ζην, κάποια στιγμή ονειρεύονται να ασχοληθούν και με κοινωνικά θέματα και γράφονται μέλη σε πολυμελές σχήμα της περιοχής τους, σε ένα σωματείο για εθελοντική προσφορά υπηρεσιών.

Εσχάτως ένας επώνυμος που ήταν μέλος σε πολιτιστικό σύλλογο και  διατυμπάνιζε τον εαυτόν του ως σπουδαία προσωπικότητα αποφάσισε να γίνει πρόεδρος αιφνιδίως και ετσιθελικά. Για το λόγο αυτό άρχισε να κάνει σωματειακά και δολοπλόκα κόλπα με σκοπό να ρίξει την νόμιμη διοίκηση και να δημιουργήσει νέες εκλογές όπου πίστευε πεπλανημένα ότι θα ήταν το  απόλυτο φαβορί για την προεδρία του συλλόγου. ΄Ετσι πήγε και αγόρασε ένα κουτί ΤΣΙΧΛΕΣ.   Ναι, ΤΣΙΧΛΕΣ ! τι να τις κάνει;

Μα, για να μασάει την ώρα που είχε συνάντηση και σύσκεψη με τους συνεργάτες του προκειμένου να τους πείσει, από τις πολλές φορές που τις επαναλάμβανε, για την ορ-θότητα των ενεργειών του.   Ενδέχεται να μη το γνωρίζετε και ίσως να απορείτε, γιατί ήθελε την ΤΣΙΧΛΑ.  Για να το μάθετε, η τσίχλα ήταν το βασικό «ΑΤΟΥ» του αρχηγού της επανάστασης.     Ο σκοπός της τσίχλας  ήταν,  για να αναμασά  με τα « ΘΑ» τα ίδια και ίδια και συνεχώς τις ανόητες και ανούσιες υποσχέσεις του, στο ακροατήριο. Επειδή οι συνεργάτες του ανησυχούσαν για την προεκλογική πορεία, με τα πολλά «ΘΑ» του σύστησαν να σιγουρευτεί και αυτός σαν αλαζόνας έκανε μια κίνηση.

‘Εφτυσε την παλιά τσίχλα και έβαλε στο στόμα του μια καινούργια ΤΣΙΧΛΑ.

Γιατί το έκανε αυτό;

Για να είναι σίγουρος για την νίκη του, κάνοντας γυμναστική πάλι στα ίδια «ΘΑ» , της εκστρατείας του.   ΄Ηθελε πάση θυσία να γίνει Πρόεδρος,  ή μάλλον πιο σωστά πλανητάρχης, και ίσως αστροναύτης για να κατακτήσει το σύμπαν.

Ο αρχηγός της άλλης ομάδας (παράταξης) δήλωσε στο κοινό που τον άκουγε και παρα-κολουθούσε το ματς με ενδιαφέρον, να μη πιστεύουν τίποτα από αυτά που έλεγε ο πλανητάρχης, γιατί ήταν όλα ψέματα. Τότε ο λεγάμενος αφού έβαλε μια καινούργια τσίχλα στο στόμα του, είπε: «Μη τον ακούτε» θέλει να σας παραπλανήσει. Εγώ θέλω το καλό του συλλόγου και θα αποδείξω  ότι μόνο εγώ λέω αλήθεια, με την μονομαχία που θα έχω μαζί του, όταν τον καλέσω σε διάλογο στο δείπνο.

Ο  άλλος αρχηγός όταν πήρε την πρόσκληση πήγε στο γεύμα και κάθισε στο τραπέζι. Ο αστροναύτης τον ρώτησε τι φαγητό τραβάει η όρεξή του και να μη νοιάζεται για το λογαριασμό, γιατί είναι υποχρέωση του οικοδεσπότη. Τον ρώτησε «κανένα ψαρικό;» και ο άλλος συμφώνησε. Τότε ο λεγάμενος είπε να βάλω και μια σαλάτα, την οποία να ξέρεις την κάνω ο ίδιος,  με με-γάλη με επιτυχία. Εντάξει είπε ο άλλος.

Υστερα από λίγο καιρό ο οικοδεσπότης τα έκανε ΟΛΑ  ΣΑΛΑΤΑ, αφού δεν τον ακολούθησαν οι ψηφοφόροι και έχασε τις εκλογές. Τον ρώτησαν στη συνέχεια οι δικοί του τί θέλει τώρα; Και αυτός χωρίς κέφι ζήτησε πάλι «Μια ΤΣΙΧΛΑ», αφού δεν είχε κάτι άλλο να μασήσει και έλεγε τα ίδια.

Ο ποιητής μετά στεναχωρήθηκε τόσο πολύ που μέθυσε. Τα έσπασε όλα και μετάνιωσε πικρά που πλήρωσε το δείπνο του αντιπάλου, που κέρδισε τις εκλογές. Τελικά παρέμεινε αμετανόητος.

*Το κείμενο επιμελήθηκε ο Ιωάννης Τσίγκας παλαίμαχος διαιτητής.

 

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή