“Καταστατική παράβαση της ΕΠΟ υπό την ανοχή του ΠΣΑΠ!”

Ο δικηγόρος Γ. Παναγόπουλος
Print Friendly, PDF & Email
Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας αλλά και του δικαίου και προς διάψευση των αντικρουόμενων φημών, όσον αφορά την αντιδικία μεταξύ δεκάδων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών κατά την συνεδρίαση της ΕΕΑ την Δευτέρα 9.5.2022,
η ΚΕΠ θέλει να διευκρινίσει τα εξής:
1.Στις 19.1.2022 η ΕΕΑ είχε διατάξει την κατάπτωση των υπολοίπων των εγγυητικών επιστολών των υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ υπέρ μόνο των αιτούντων ποδοσφαιριστών.
2.Οσον αφορά την υπόθεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ,για πρώτη φορά η ΕΕΑ σε εφαρμογή του νέου Νόμου Αυγενακη (4809/2021) , διέταξε την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής (υπέρ 6 μελών της ΚΕΠ και του Χ.ΑΡΑΒΙΔΗ που εκπροσωπήθηκε από την συνάδελφο κ.ΣΟΥΛΟΥΚΟΥ!) θεωρώντας οτι πλέον οι αποφάσεις της ΠΕΕΟΔ που έχουν αναγνωρισθεί κι εκτελεσθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, αποτελούν νόμιμους εκτελεστούς τιτλους.
3.Κατα την ίδια συνεδρίαση η ΕΕΑ κατά την πάγια παράνομη πρακτική της συζήτησε σωρηδόν όλες τις αιτήσεις κατάπτωσης που είχαν υποβάλλει κατά την τελευταία διετία ποδοσφαιριστες, προπονητές και τρίτοι κατά των ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ και τελικά διέταξε την κατάπτωση μόνο υπέρ των ποδοσφαιριστών,15 και 5 αντίστοιχα εκ των οποίων εκπροσωπήθηκαν από την νομική υπηρεσία του ΠΣΑΠ.
4.Δηλαδη με την απόφαση για τον Πανιώνιο η ΕΕΑ δέχθηκε όλες τις αιτήσεις των ποδοσφαιριστών του ΠΣΑΠ που διέθεταν διαιτητικές αποφάσεις της ΠΕΕΟΔ/ΕΠΟ απορρίπτοντας ακόμα και προγενέστερες αιτήσεις ποδοσφαιριστών, προπονητών και τρίτων(οι περισσότεροι εκ των οποίων εκπροσωπούνταν από τον νομικό σύμβουλο της ΚΕΠ) που στηρίζονταν σε αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων.
5.Ακριβως το ίδιο συνέβη και με την υπόθεση του Πλατανιά, εκεί όμως οι 5 ποδοσφαιριστες του ΠΣΑΠ “μονομαχησαν” με τον νομικό σύμβουλο της ΚΕΠ που ως πρώην δικηγόρος της ΠΑΕ, είχε δικαιωθεί σε αγωγή αμοιβών.
6.Αμεσως μετά την έκδοση αυτών των αποφάσεων ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΠ υπέβαλε αιτήσεις ανάκλησης για λογαριασμό των εντολέων του κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και για τον εαυτό του κατά της ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, ενώ ακολούθησαν κι άλλες αιτήσεις ανάκλησης από άλλους δικηγόρους (ΚΕΧΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ κλπ) για λογαριασμό άλλων δανειστών.
7.Κατα την συζήτηση των αιτήσεων ανάκλησης ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΠ και ο κ. ΚΕΧΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, αφενός μεν αμφισβήτησαν την νομιμότητα κι εκτελεστοτητα των αποφάσεων μόνον της ΠΕΕΟΔ( κι όχι του ΔΔΠ), λόγω της περίεργης παράλειψης της από το νέο Καταστατικό της ΕΠΟ, παρά την αντίθετη πρόβλεψη του Νόμου και της Ολιστικής Μελέτης, αφετέρου δε αποκάλυψαν στην ΕΕΑ οτι οι απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών έχουν ήδη ικανοποιηθεί μετά την έγκριση της ειδικής αποζημίωσης τους από το Fund της FIFPro με χρηματοδότηση της ίδιας της FIFA!
8.Ομως ενώ ο κ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ως πληρεξούσιος των MALHERBE και SIDIALI παραιτήθηκε από τις αιτήσεις κατάπτωσης, λόγω της αποδοχής των αιτήσεων που για λογαριασμό τους είχε υποβάλλει η ΚΕΠ, δια του υπευθύνου διεθνών νομικών υποθέσεων κ.ΜΗΤΣΙΟΥ, προς γενική κατάπληξη όλων των παρισταμένων ο νομικός σύμβουλος του ΠΣΑΠ κ.ΚΑΛΟΥΔΗΣ, ενεργώντας προφανώς κατ’εντολην του ΔΣ του ΠΣΑΠ, επέμεινε στην κατάπτωση υπέρ των ποδοσφαιριστών του ΠΣΑΠ, ισχυριζόμενος μάλιστα οτι “πρόκειται περί φιλοδωρήματος της FIFPro” που δεν τους απαγορεύει να διεκδικήσουν τα ίδια χρήματα ταυτόχρονα κι από άλλες πηγές!
9.Τελικα η ΕΕΑ εξέδωσε τις νέες αποφάσεις της με τις οποίες ανακάλεσε τις προηγούμενες ακυρώνοντας τις καταπτώσεις των εγγυητικών που είχαν διαταχθεί υπέρ των ποδοσφαιριστών του ΠΣΑΠ και ορίζοντας νέα δικάσιμο για επανασυζητηση της υπόθεσης από τους υπολοίπους δανειστές την Παρασκευή 20.5.2022.
10.Συμπερασματικα, το μεγάλο αποτέλεσμα αυτής της αντιδικίας δεν είναι μόνο η νομική και κυρίως η ηθική ήττα του ΠΣΑΠ αλλά το θεσμικό πρόβλημα που δημιουργείται σχετικά με την ΝΟΜΙΚΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΕΟΔ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΑ, εξαιτίας της καταστατικής παράβασης της ΕΠΟ υπό την ανοχή του ΠΣΑΠ!
             Αθήνα 16.5.2022
                Για την ΚΕΠ
   Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
   Γεώργιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή