Νέο εξώδικο Κούγια στην ΕΠΟ και επίθεση στους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς!

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλ. Κούγιας, εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚH ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ Αλεξίου Κούγια του Χρήστου, Δικηγόρου Αθηνών, παρ’ Αρείω Πάγω, ιδιοκτήτου της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ., κατοίκου Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας αρ. 55 κατά Του Προέδρου και του Δ.Σ. του σωματείου με την επωνυμία «Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.)» που εδρεύει στην Αθήνα, Πάρκο Γουδή, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση την οποίαν εκδώσατε χθες, 20/4/2022, με αποκαλείτε, διαπράττοντας, μεταξύ άλλων εγκλημάτων, το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως, κοινό συκοφάντη, ανακατωσούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά ισχυρίζεστε και ότι όλες οι νόμιμες ενέργειές μου για την αποκάλυψη όλων όσων παρανόμως έχουν αναδειχθεί σε δυσώδεις υποθέσεις που αφορούν την νόμιμη λειτουργία της ΕΠΟ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχουν διενεργηθεί από εμένα κατόπιν εντολής κάποιου η κάποιων, τους οποίους βεβαίως δεν τολμάτε να κατονομάσετε.

Επειδή διαμαρτύρομαι εντονότατα για τις ως άνω αξιόποινες συμπεριφορές εις βάρος μου. Επειδή αντιλαμβάνομαι τον πανικό που σας διακατέχει εν όψει μάλιστα και της εκδικάσεως της υποθέσεως, στην οποία το προεδρείο σας και οι νομικοί σας σύμβουλοι, δικάζονται ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας την 27/4/2022.

Επειδή αναγκαία προϋπόθεση για την κατάθεση αγωγής και μήνυσης εις βάρος σας είναι η επίδοση σε εσάς εξωδίκου διαμαρτυρίας – προσκλήσεως – δηλώσεως, ως απαιτεί η νομολογία των ελληνικών Δικαστηρίων.

Επειδή τα ως άνω είναι νόμιμα, βάσιμα και αληθή. Δια ταύτα και επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου σας προσκαλώ Όπως εντός 24 ωρών από τη λήψη της παρούσης, να δηλώσετε εγγράφως και να δημοσιοποιήσετε ποιον, πότε και με ποια συμπεριφορά μου συκοφάντησα, όσον αφορά τους διοικούντες, τους υπαλλήλους και τους νομικούς συμβούλους της ΕΠΟ.

Ποιον, πότε και με ποια συμπεριφορά μου συκοφάντησα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στο οποίο βρίσκομαι ως πρόεδρος ερασιτεχνικού σωματείου (Άρης Πετρούπολης) ευρισκόμουν επί 10ετία και ως ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιριών επί 40 χρόνια, αλλά και το κυριότερο, να απαντήσετε με ονοματεπώνυμο ποιον έχω εντολέα και ποιος μου δίνει και ποια εντολή να διενεργήσω όλες αυτές τις νόμιμες ενέργειες εις βάρος σας και εις βάρος όλου του βρόμικου παρασκηνίου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και σας δηλώ ότι όσες πειθαρχικές διώξεις και να μεθοδεύσετε εις βάρος μου δεν πρόκειται να σταματήσω ούτε μία μέρα να αναδεικνύω ό,τι παράνομο συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο, γιατί εν αντιθέσει με εσάς που για τους περισσότερους το ποδόσφαιρο είναι επάγγελμα και επιβιώνετε μέσω αυτού, για μένα είναι ένα υγιές πάθος, το οποίο μου προσφέρει μόνο ψυχική ισορροπία και το χρηματοδοτώ μέσω της ασκήσεως ενός υπέροχου λειτουργήματος, όπως είναι αυτό του κορυφαίου ποινικολόγου της χώρας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους, στους οποίους απευθύνεται, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσας στην έκθεσή επίδοσής του, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες.”

Κούγιας κατά ποδοσφαιρικών εισαγγελέων: Σ’ έναν σαν κι εσάς πέταξα ένα πενηντάρικο στα επίσημα του ΟΑΚΑ

Με αφορμή τη νέα πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλ. Κούγιας, εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

“Πληροφορήθηκα, τη νέα πειθαρχική δίωξη που άσκησε σε εμένα αυτή τη φορά, ο ίδιος ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, λίγα λεπτά μετά την δημόσια διαμαρτυρία – καταγγελία που έκανα εις βάρος του και εις βάρος του αναπληρωτή του για τις παράνομες πειθαρχικές διώξεις που ασκούν εις βάρος μου για να μου κλείσουν το στόμα και να μην αναδεικνύω, είτε τα στημένα παιχνίδια της Super League 2 είτε τις επικίνδυνες προσωπικότητες που κυριαρχούν στη Super League 2 (…) αλλά και όλες τις παράνομες πράξεις που γίνονται από στελέχη – νομικούς συμβούλους και μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ για πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο (παράνομες αδειοδοτήσεις, παράνομες ανακλήσεις δελτίων της ΑΕΛ, τραγικές διαιτησίες) και άλλα.

Δεν γνωρίζω πόσα χρήματα εισπράττουν επιπλέον του μισθού τους, από την ΕΠΟ, εισαγγελείς και δικαστές για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ΕΠΟ, αλλά δυστυχώς ασκούν εις βάρος μου πειθαρχικές διώξεις ακόμα και για παραγεγραμμένα παραπτώματα, τα οποία όμως είναι στην πραγματικότητα καταγγελίες που τις βαπτίζουν δυσφήμηση του αθλήματος, αλλά θέλω να τους δώσω ένα μήνυμα:

Όποια πειθαρχική δίωξη και να ασκήσουν, ότι και να κάνουν εμένα το στόμα μου δεν θα μου το κλείσει κανείς και να θυμούνται ότι και οι κρίνοντες κρίνονται (…)

Ακόμη θυμάμαι κάτι ίδιους σαν κι εσάς συνταξιούχους δικαστές, που τους βάφτισαν ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς στην ΕΠΟ για να με εξοντώσουν εμένα οικονομικά και την ομάδα μου αγωνιστικά και που στον έναν, σε έναν τελικό κυπέλλου Ελλάδος, του πέταξα ένα πενηντάρικο στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου και σήμερα δεν τους βάζουν ούτε καν στο γήπεδο του τότε αφεντικού τους.

Εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να ασκώ πειθαρχικές διώξεις, έχω τη δυνατότητα όμως να καταθέτω μηνύσεις για διάφορα αδικήματα που διαπράττονται εις βάρος μου και εις βάρος του προστατευόμενου αγαθού του ποδοσφαίρου αλλά και αγωγές αποζημιώσεως εναντίον οιουδήποτε θίγει την τιμή και την υπόληψη μου και βλάπτει εμένα και την ομάδα μου, ακόμη και εις βάρος εισαγγελέων και δικαστών.

Αθήνα, 21/4/2022

Με εκτίμηση

Αλέξιος Κούγιας”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή