Κουτσιαύτης: Ίσως ήταν η τελευταία φορά που θα είδαμε ξένο διαιτητή

Print Friendly, PDF & Email

Για τα σφυρίγματα της Στεφανί Φραπάρ μίλησε ο διαιτητής, Αριστομένης Κουτσιαύτης, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

Για τις κόκκινες της Φραπάρ και συνολικά τη διαιτησία της: «Όταν έχεις αποτύχει ως ΕΠΟ και ως Πολιτεία να διεξαχθεί ο τελικός με κόσμο, ο ορισμός μιας γυναίκας διαιτητή είναι κάτι πολύ μεγάλο και κέρδισε τις εντυπώσεις. Ξεκινώντας το παιχνίδι στο πρώτο 15λεπτο υπήρξε αλλαγή απόφασης τρεις φορές, κάτι που δημιούργησε εκνευρισμό στις ομάδες και ανασφάλεια στους διαιτητές. Η διαιτητής έδειξε σε όλη τη διάρκεια μια διστακτικότητα, επηρεαζόταν από τις διαμαρτυρίες των παικτών και άλλαζε αποφάσεις.

Θεωρώ ότι έγινε ένα σημαντικό λάθος, καθώς έπρεπε να δοθεί κίτρινη στον Γεντβάι και δόθηκε στον Κώτσιρα που δεν έκανε κάτι προκλητικό. Ήρθε μετά μια δεύτερη στον παίκτη και βλέποντας αυτό οι παίκτες του Παναθηναϊκού όταν έγινε το φάουλ του Νταρίντα, διαμαρτυρήθηκαν και πήρε την κάρτα. Επηρεαζόταν από τις αντιδράσεις των παικτών. Βγήκαν δυο κόκκινες χωρίς να έπρεπε να δοθούν.

Η κόκκινη κάρτα στον Ζουλ ήταν στο όριο να δοθεί αλλά θεωρώ ότι ήταν υπερβολική. Θα έπρεπε να ξέρει ο διαιτητής τι πρέπει να δώσει ανάλογα με τη διαβάθμιση».

Για το πέναλτι που ζητά ο Άρης: «Πληρεί όλα τα στοιχεία της παράβασης». Για τους ξένους διαιτητές: «Είχαμε την ευκαιρία με την έλευση πολλών ελίτ διαιτητών να δούμε ότι η χρήση της κάρτας ήταν περιορισμένη σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στον τελικό.

Ήταν λανθασμένο το διάβασμα του παιχνιδιού από τη συγκεκριμένη διαιτητική τριάδα. Είδαμε πέρυσι στα πλέι οφ πολλές κακές διαιτησίες. Εγώ θα ρωτήσω, ποια θα είναι η τιμωρία τους; Πιστεύω ότι ίσως είναι και η τελευταία φορά που θα δούμε ξένο διαιτητή.

Ότi και αν έχει συμβεί, δε δικαιολογείται αυτή η συμπεριφορά στο τέλος. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, υπάρχουν όργανα που μπορείς να απευθυνθείς».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή