Κρίσιμη συνάντηση της ΚΟΠ με Αναστασιάδη, κρίνεται το μέλλον της σεζόν

Print Friendly, PDF & Email

Το πρωί της Πέμπτης (14/5) θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και την ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του νησιού (ΚΟΠ).

Στο τραπέζι θα τεθεί το πρωτόκολλο που θα διέπει την διεξαγωγή του πρωταθλήματος, των προπονήσεων και όλων των παραμέτρων που αφορούν το ποδόσφαιρο, όπως είναι οι μετακινήσεις, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και το τι θα γίνει σε ένα ενδεχόμενο εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε μια ή περισσότερες ομάδες.

Ομοσπονδία και διοικήσεις των ομάδων επιθυμούν επίσης, να τεθούν επί τάπητος και διάφορα οικονομικά ζητήματα για την ενίσχυση των ποδοσφαιρικών εταιριών, που έχουν πληγεί από την αναστολή των πρωταθλημάτων, λόγω της πανδημίας. Η συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο θα γίνει μία μέρα πριν την καθοριστική νέα γενική συνέλευση της ομοσπονδίας με τους συλλόγους, όπου θα αποφασιστεί η τύχη της φετινής σεζόν.

Στο μεταξύ, την ετοιμότητα της κυβέρνησης να βοηθήσει όπου είναι εφικτό την ομοσπονδία για να λάβει την απόφαση σχετικά με το μέλλον του πρωταθλήματος σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Ο Κυριάκος Κούσιος υπογράμμισε ξανά ότι η κυβέρνηση με κανένα τρόπο δεν θα παρέμβει στις αποφάσεις που καλείται να πάρει η αρμόδια αρχή του ποδοσφαίρου. «Αρμόδια αρχή είναι η ΚΟΠ. Η κυβέρνηση δεν θα ήθελε με κανένα τρόπο να παρέμβει στις αποφάσεις. Από κει και πέρα, η όποια βοήθεια είναι δυνατόν να δοθεί από πλευράς της κυβέρνησης, αυτό να το θεωρούμε δεδομένο ότι θα γίνει. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης να παρεμβαίνει στα του ποδοσφαίρου”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή