Κυριακή βράδυ, Δευτέρα πρωί…

Print Friendly, PDF & Email

Παρακολουθούσα την ταινία “Ιάκωβος ο ψεύτης” όταν με διέκοψε ο ήχος του τηλεφώνου. Είδα ότι ήταν ο “Φίλιππος Ιακωβούσης”, πάτησα pause και απάντησα στην κλήση του καλού μου φίλου.

“Περίμενα να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός για να σε πάρω και να σου διηγηθώ τρεις ιστορίες”, μου είπε και άρχισε αμέσως την εξιστόρηση:

“Ο Μπαλτάκος παρακολουθεί τους αγώνες των μεγάλων ομάδων. Θέλει να έχει ίδια άποψη για το συμβαίνει ώστε να μην πέφτει θύμα εντυπώσεων και εσφαλμένων πληροφοριών. Το ίδιο έκανε την περσμένη Κυριακή στην πρεμιέρα των play offs.

Ο Καρυπίδης, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ του τηλεφωνούσε ασταμάτητα για να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία, αλλά χωρίς απόκριση, αφού ο Μπαλτάκος, παρακολουθούσε το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, έχοντας το κινητό του στη σίγαση.

Όταν μετά από πολλές κλήσεις του απάντησε, άκουσε τον Καρυπίδη να του λέει: “Θα έρθω στην ΕΠΟ τη Δευτέρα να γ@@ τον Μπένετ”.

“Τα γραφεία της ΚΕΔ δεν είναι στην ΕΠΟ”, φέρεται να του απάντησε ο Μπαλτάκος. “Και που είναι;” επέμεινε ο Καρυπίδης. “Πες μου γιατί θα σε πάρουν κι εσένα τα σκάγια”… “Με απειλείς;” ρώτησε ο Μπαλτάκος και το πράγμα ξέφυγε με διάφορα εκκατέρωθεν “γαλλικά”.

Κάποια στιγμή κι αφού η ένταση είχε χτυπήσει κόκκινο και τα “γαλλικά” είχαν “εξαντληθεί”, ο Μπαλτάκος έκλεισε το τηλέφωνο. Όμως η επικοινωνία δεν τελείωσε εκεί: Ο Καρυπίδης συνέχισε, αυτή τη φορά μέσω μηνυμάτων του τύπου “πες μου που βρίσκεσαι να έρθω να δούμε ποιος θα γ@@, ποιόν…”

Η συνέχεια είναι πάνω – κάτω γνωστή…

Για τη Δευτέρα είχε προγραμματιστεί ραντεβού Μπαλτάκου – Μαρινάκη, που δεν κατέστη δυνατό να γίνει την Παρασκευή, επειδή ο πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν εκτός Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της SL1 έφτασε στο γραφείο του προέδρου και το βρήκε κλειστό.  Ήταν και φορτισμένος από όσα είχαν προηγηθεί με αποκορύφωμα το βράδυ της Κυριακής, επομένως μόλις διαπίστωσε ότι ο Μπαλτάκος απουσίαζε… ποιός τον είδε και δεν τον φοβήθηκε.

Αυτές που τον είδαν και τον φοβήθηκαν ήταν οι εργαζόμενες στη ρεσεψιόν, που έσπευσαν να αναζητήσουν τον Μπαλτάκο και να του πουν ότι έχει έρθει το ραντεβού του και πρέπει να σπέυσει και ο ίδιος, ο οποίος, λόγω ασυνεννοησίας, νόμιζε ότι το ραντεβού ήταν σε διαφορετική ώρα από αυτην που νόμιζε ο Μαρινάκης.

Την οργή του προέδρου της SL1 αντιλήφθηκε και το think tank (sic) της ΕΠΟ Φιλιππούσης, Δανιήλ και Τζαφέρης οι οποίοι, μαζί με τον Θωμαϊδη, βρίσκονταν στον ίδιο χώρο και συγκεκριμένα στο γραφείο του εκτελεστικού διευθυντή.

Απ’ ότι μου μετέφεραν οι τρεις πρώτοι ακούγοντας την οργή του Μαρινάκη χλόμιασαν και ούτε τους πέρασε από το μυαλό να ξεμυτίσουν από το γραφείο για να υπερασπιστούν τα… εδάφη που κατέκτησαν τον Μάρτιο του 2021.

Ο μόνος που βγήκε έξω ήταν ο Θωμαϊδης, ο οποίος στη συνέχεια παρέστη και στη συνάντηση, η οποία παρά την αρχική ένταση, ολοκληρώθηκε ομαλά.

Το τί ακολούθησε είναι επίσης γνωστό…”

“Υπήρξε, όμως, κι άλλο επεισόδιο μεταξύ Koυπτσίδη και Ντάσιου, στα γραφεία της ΕΠΟ”, του είπα…

“Σημεία των καιρών”, μου απάντησε και αρκέστηκε να συμπληρώσει: “Να δούμε αν θα γίνει πράξη η απειλή για “ξεβράκωμα” στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής”.

Θέλω, όμως να σου διηγηθώ και κάτι ακόμα, είπε ο “Φίλιππος Ιακωβούσης” και συνέχισε:  “Ολοκληρώθηκε, όπως μου λένε, η μεταβίβαση μεγάλης ΠΑΕ έναντι 65 εκάτ. ευρώ. Θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχω μάθει προς το παρόν, πέραν μιας ιστορίας, σύμφωνα με την οποία ο “…άκης”, πριν από έναν αγώνα με μεσαίο Ιταλό, φέρεται να επικοινώνησε με το νέο αφεντικό για να του πει ότι έχει το knowhow και ότι μπορεί να φροντίσει για τα περαιτέρω.

Το νέο αφεντικό, που βρισκόταν στις ΗΠΑ, άκουσε τις λεπτομέρειες και όταν έκλεισε το τηλέφωνο η πρώτη φράση που είπε ήταν… “mastrubation”!”

 

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή