Μιντιούρης: “Έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και ψάχνουν το εξιλαστήριο θύμα – Δε μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα μ’ αυτό το κλίμα”!

Print Friendly, PDF & Email

Για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο με αφορμή τη διαιτησία στον αγώνα Αστέρας – Ολυμπιακός, ο πρώην διεθνής διαιτητής και διεθνής παρατηρητής διαιτησίας ποδοσφαίρου, Ναούμ Μιντιούρης, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τη διαιτησία του Καραντώνη στο Αστέρας – Ολυμπιακός: Σε γενικές γραμμές η διαιτησία δεν ήταν καλή, παρότι ο Καραντώνης τα τελευταία χρόνια είχε καλή απόδοση και χρησιμοποιούνταν από τον Περέιρα και τον Κλάτενμπεργκ σε πολλούς και δύσκολους αγώνες του πρωταθλήματος. Η επαφή του παίκτη του Αστέρα με τον παίκτη του Ολυμπιακού δεν ήταν τέτοια που δικαιολογούσε το επιθετικό φάουλ. Ο διαιτητής βλέποντας τα χέρια και την κίνηση σφύριξε φάουλ. Δεν είχε καλή εικόνα. Ο VAR δεν μπορούσε να παρέμβει. Κακώς δεν μέτρησε το γκολ του Αστέρα. Δεν νομίζω ότι έγιναν πέναλτι (σ.σ. σε βάρος του Ολυμπιακού). Η μία φάση με το χέρι ήταν πολύ δύσκολη. Δεν είναι ξεκάθαρη. Ο VAR είδε τις φάσεις και συμφώνησε με τον διαιτητή.

Για το κλίμα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο: Υπάρχει παράξενο κλίμα και έχει δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος. Πολύ δύσκολα θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Δεν θα διεξαχθεί σε σωστή βάσή. Έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και ψάχνουν να βρουν τον υπέυθυνο, το εξιλαστήριο θύμα. Τον διαιτητή. Αυτός θα την πληρώσει. Αν αύριο γίνει λάθος υπέρ της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, οι μεν θα φωνάζουν για τους δε. Μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πρωτάθλημα; Oι παράγοντες δυσφημούν το ίδιο τους το προϊόν. Τη διαιτησία και το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με εξιλαστήρια θύματα τους διαιτητές. Σήμερα είναι ο Καραντώνης, αύριο ο Παπαπέτρου, ο Σιδηρόπουλος μετά κάποιος άλλος. Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους διαιτητές από τους παράγοντες. Πρέπει η ΕΠΟ σε συνεργασία με την κυβέρνηση να σταματήσουν αυτό το τοξικό κλίμα. Φταίνει όλοι οι άλλοι εκτός από τις ομάδες. Δεν θα βγει το πρωτάθλημα μ’ αυτό το κλίμα.

Για την απόφαση του Μπένετ: Ήταν λάθος του Μπένετ. Δεν καρατομείς έναν διαιτητή επειδή ξεσηκώθηκε η μία ή η άλλη ομάδα. Το ίδιο λάθος έκανε πέρυσι ο Κλάτενμπεγκ με τον Παπαπέτρου. Τον τιμώρησε με εννιά αγωνιστικές. Δεν έπρεπε να δώσει εξηγήσεις μέσω της δήλωσης. Ποτέ στο παρελθόν ακομά και την εποχή που ήμουν διαιτητής δεν υπήρχε αυτο το κλίμα, αυτή η ένταση.

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή